Hrášková polévka s kuřecími kuličkami a parmezánem

Polévky

Ingredience

Kuřecí kuličky:

  • 250g kuřecí prsa
  • 80ml smetana 30%
  • bazalka
  • sůl
  • mletý černý pepř
Počet porcí
4
Čas přípravy
30min.

Postup

  1. Do vroucí osolené vody dáme vařit nalámaný Hráškový krém Dione, který uvaříme podle návodu na obalu.
  2. Krátce povaříme, osolíme, opepříme, poté přidáme trochu smetany.
  3. Mezitím si připravíme kuřecí kuličky, které vytvoříme rozmixováním kuřecích prsou se smetanou, přidáme sůl, pepř a nasekanou bazalku.
  4. Rukama namočenýma ve studené vodě vytvoříme kuličky, které uvaříme v osolené vodě.
  5. Nakonec do hráškového krému přidáme uvařené kuřecí kuličky a podáváme s pečenými parmezánovými chipsy.

Parmezánové Chipsy

  1. Parmezán nastrouháme na struhadle.
  2. Nastrouhaný parmezán dáme ve tvaru menších koleček na kuchyňskou pánvičku rozpálíme na střední stupeň.
  3. Pečeme až se rozpustí na nazlátlou barvu.
  4. Po vychladnutí sejmeme z pánve a takto připravenými chipsy polévku.