Hrášková polévka s kuřecími kuličkami a parmezánem
PolévkyIngredience
- 450g Hráškový krém Dione
- 250ml voda
- 150ml smetana 30%
- bazalka
- sůl
- mletý černý pepř
Kuřecí kuličky:
- 250g kuřecí prsa
- 80ml smetana 30%
- bazalka
- sůl
- mletý černý pepř
Postup
- Do vroucí osolené vody dáme vařit nalámaný Hráškový krém Dione, který uvaříme podle návodu na obalu.
- Krátce povaříme, osolíme, opepříme, poté přidáme trochu smetany.
- Mezitím si připravíme kuřecí kuličky, které vytvoříme rozmixováním kuřecích prsou se smetanou, přidáme sůl, pepř a nasekanou bazalku.
- Rukama namočenýma ve studené vodě vytvoříme kuličky, které uvaříme v osolené vodě.
- Nakonec do hráškového krému přidáme uvařené kuřecí kuličky a podáváme s pečenými parmezánovými chipsy.
Parmezánové Chipsy
- Parmezán nastrouháme na struhadle.
- Nastrouhaný parmezán dáme ve tvaru menších koleček na kuchyňskou pánvičku rozpálíme na střední stupeň.
- Pečeme až se rozpustí na nazlátlou barvu.
- Po vychladnutí sejmeme z pánve a takto připravenými chipsy polévku.