Hrášková polévka

Polévky

Ingredience

  • Český hrášek od Dione (1 balení)
  • 1 polévkovou lžíci másla
  • domácí vývar, popř. vodu
  • špetku soli
  • petržel, popř. bazalkové pesto
  • přílohy: opečený chléb, sýr nebo opečená slanina, tj. 3 děti – 3 různé oblíbené přílohy:)
Počet porcí
4
Čas přípravy
20min.

Postup

Na rozpuštěném másle mírně opečeme hrášek, zalijeme vodou či vývarem. Podle potřeby osolíme. Přivedeme k varu a necháme povařit.

Přidáme petržel, rozmixujeme do hladka. Důvod? Jinak by si 2 ze 3 dětí na drobno nakrájenou petržel nedaly.  Pokud zalívám jen vodou, přidám čajovou lžičku másla. Můžeme přidat lžíci bazalkového pesta.

Ozdobíme oblíbenou přílohou a můžeme podávat.

Zdroj: 3dmamablog.cz