Hrášková polévka
PolévkyIngredience
- Český hrášek od Dione (1 balení)
- 1 polévkovou lžíci másla
- domácí vývar, popř. vodu
- špetku soli
- petržel, popř. bazalkové pesto
- přílohy: opečený chléb, sýr nebo opečená slanina, tj. 3 děti – 3 různé oblíbené přílohy:)
Postup
Na rozpuštěném másle mírně opečeme hrášek, zalijeme vodou či vývarem. Podle potřeby osolíme. Přivedeme k varu a necháme povařit.
Přidáme petržel, rozmixujeme do hladka. Důvod? Jinak by si 2 ze 3 dětí na drobno nakrájenou petržel nedaly. Pokud zalívám jen vodou, přidám čajovou lžičku másla. Můžeme přidat lžíci bazalkového pesta.
Ozdobíme oblíbenou přílohou a můžeme podávat.
Zdroj: 3dmamablog.cz