Hovězí maso osolíme, protkneme 2/3 slaniny nakrájené na klínky a na oleji ho zprudka opečeme ze všech stran. Jakmile se maso zatáhne, vyjmeme ho a přendáme do pekáče, ve kterém budeme péct svíčkovou
Do hrnce, ve kterém jsme opékali maso přidáme zbytek na kostičky nakrájené slaniny, nadrobno nakrájenou cibuli, celé balení zeleninové směsi a vše orestujeme dozlatova
Osmahnutou zeleninu vsypeme do pekáče k masu, přidáme koření, osolíme a podlijeme vodou tak, aby byla zelenina ponořená, ale neplavala.
Pekáč vložíme do trouby vyhřáté nejdřív na 190 stupňů asi na půl hodiny. Pak stáhneme na 130 stupňů a necháme péct asi 3 hodiny. Maso v průběhu pečení poléváme šťávou
Jakmile je maso upečené, vyndáme ho z pekáče a ze směsi vybereme kuličky koření a bobkový list
Zeleninovou směs propasírujeme přes sítko a přelijeme ji do hrnce. Přidáme smetanu, ochutíme citronovou šťávou, případně cukrem a solí a omáčku ještě lehce provaříme
Hotovou omáčkou přelijeme plátky masa, přidáme karlovarský nebo houskový knedlík, plátek citronu, brusinky a podáváme