Hovězí plátky po námořnicku

Hlavní chod

Ingredience

  • 300 g hovězí kýty
  • sůl
  • hladká mouka
  • tuk
  • máslo
  • 1 cibule
  • 1 balení Pod svíčkovou proužky Dione
  • nové koření
  • bobkový list
  • pepř celý
  • 200 ml zakysané smetany
  • houskový knedlík

Související produkt

Počet porcí
4
Čas přípravy
60min.

Postup

  1. 300 g plátků hovězí kýty, osolíme, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na rozpáleném tuku.
  2. V hrnci rozpustíme máslo, zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a ze sáčku vysypeme zeleninovou směs Pod svíčkovou proužky Dione, přidáme opečené plátky masa, nové koření, bobkový list, pepř celý, podlijeme a na mírném ohni dusíme do měkka.
  3. Maso vyjmeme na talíř, omáčku propasírujeme nebo rozmixujeme.
  4. Do 200 ml zakysané smetany vmícháme 2 polévkové lžíce hladké mouky a vlijeme do omáčky. Za občasného promíchání vaříme na mírném ohni cca 15-20 min.
  5. Na konec do omáčky vložíme maso. Podáváme s houskovým knedlíkem.