Halloweenský cheesecake
DezertIngredience
Na korpus:
- 250 g kakaových sušenek
- 60 g másla
Na náplň:
- 2 vejce
- 250 g mascarpone
- 150 ml šlehačky
- 100 g hořké čokolády
- 4 vrchovaté lžíce kakaa
- 80 g cukru
Poleva:
- 200 g mražených malin Dione
- gumové žížaly
Postup
- V mixéru rozdrťte sušenky na jemnou drť. Přidejte rozpuštěné máslo, směs dobře promíchejte a namačkejte ji do vymazané formy s vyndavacím dnem
- V míse vyšlehejte vejce s cukrem. Přidejte mascarpone a směs opět vyšlehejte
- Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu. Jakmile je čokoláda rozpuštěná, přidejte šlehačku a vše dobře promíchejte
- Rozpuštěnou čokoládu se šlehačkou vmíchejte do mascarponové směsi. Přidejte kakao a metličkou vše spojte dohromady
- Takto připravenou náplň nalijte do dortové formy a pečte v troubě vyhřáté na 170 stupňů asi 1 hodinu. Upečený cheesecake vyndejte z trouby a nechte vychladnout
- Mražené maliny vsypte do hrnce, přidejte lžíci vody a rozvařte je doměkka. Rozvařené maliny rozmixujte tyčovým mixérem a hotovou omáčkou přelijte vychladlý cheesecake. Nakonec cheesecake ozdobte gumovými žížalami a podávejte