Halloweenský cheesecake

Dezert

Ingredience

Na korpus:

  • 250 g kakaových sušenek
  • 60 g másla

Na náplň:

  • 2 vejce
  • 250 g mascarpone
  • 150 ml šlehačky
  • 100 g hořké čokolády
  • 4 vrchovaté lžíce kakaa
  • 80 g cukru

Poleva:

  • 200 g mražených malin Dione
  • gumové žížaly
Počet porcí
6
Čas přípravy
90min.

Postup

  1. V mixéru rozdrťte sušenky na jemnou drť. Přidejte rozpuštěné máslo, směs dobře promíchejte a namačkejte ji do vymazané formy s vyndavacím dnem
  2. V míse vyšlehejte vejce s cukrem. Přidejte mascarpone a směs opět vyšlehejte
  3. Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu. Jakmile je čokoláda rozpuštěná, přidejte šlehačku a vše dobře promíchejte
  4. Rozpuštěnou čokoládu se šlehačkou vmíchejte do mascarponové směsi. Přidejte kakao a metličkou vše spojte dohromady
  5. Takto připravenou náplň nalijte do dortové formy a pečte v troubě vyhřáté na 170 stupňů asi 1 hodinu. Upečený cheesecake vyndejte z trouby a nechte vychladnout
  6. Mražené maliny vsypte do hrnce, přidejte lžíci vody a rozvařte je doměkka. Rozvařené maliny rozmixujte tyčovým mixérem a hotovou omáčkou přelijte vychladlý cheesecake. Nakonec cheesecake ozdobte gumovými žížalami a podávejte