Halloweenské muffiny s krvavým přelivem
DezertIngredience
200 g hladké mouky
50 g polohrubé mouky
Lesní ovoce Dione Extra
Jahody Dione
110 g cukru
2 lžíce kakaa
2 lžičky prášku do pečiva
2 Vejce
150 ml mléka
50 ml kávy
85 g másla
Čokoláda
Sůl
Související produkt
Postup
nejdřív předehřejte troubu. Hned po troubě dejte uvařit vodu na kávu, zalejte ji a nechte vychladit. Zvlášť v mísách si smíchejte suché a mokré přísady. Vše pečlivě promíchejte. Potom tekutou část přidejte k té suché a hezky hněteme dokud nebude vše promíchané a těsto nebude mít krásně čokoládovou barvu. Nyní je moment kdy přidáte ovoce a ještě jednou zamícháte, ovoce dejte tak od oka, ne že tam dáte kilo. Čím víc ho tam dáte, tím víc bude těsta, takže nám vzniklo nakonec ne 12 ale 16 muffinů. Nachystejte si formu, do ní košíčky a naplňte je. Vycházelo to tak akorát, když jsme dali jednu vrchovatou lžíci těsta. Košíčky nepřeplňujte. Šoupněte do trouby a hurá na přeliv.
Zbylé ovoce, které nevešlo do těsta mrskněte do kastrolu a zapalte pod ním. Hezky to celé povolí, doslaďte cukrem a zahustěte vanilkovým pudingem, hezky se to potom bude táhnout. Trochu to povařte až to zhoustne a je to. Cukru každý podle libosti. Čím víc budete přeliv podávat chladnější, tím bude víc tuhý, proto je ideální pokojová teplota. Z ledničky by mohl být až moc tuhý.
Po uplynutí 25 – 30 minut, vytáhneme naše halloweenské muffiny z trouby. Jak poznáte, že je muffin dostatečně hotový? Ne špejlí, pokud jste do nich přidali i čokoládu jako my, tak špejle bude zapatlaná a nic nepoznáte. Na omak zkusíte povrch muffinu, pokud je tvrdý, je hotový. Pokud se třepe tak dejte ještě na chvíli dodělat.
Z blogu Medvěd testuje