Grilovaný halloumi se salátem a kukuřicí

Hlavní chod

Ingredience

  • 225 g sýru halloumi
  • 100 g mixu salátu
  • 80 g kukuřice Dione jemná
  • 1 francouzská bageta
  • 2 lžíce másla
  • několik snítek čerstvého tymiánu
  • olivový olej na pokapání

Na zálivku:

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky medu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • sůl
  • pepř
Počet porcí
4
Čas přípravy
20min.

Postup

  1. V misce si smícháme všechny suroviny na zálivku.
  2. Kukuřici uvaříme podle návodu na obalu. Bagetku nakrájíme na plátky a potřeme máslem.
  3. Tymián si nasekáme nadrobno.
  4. Sýr halloumi si nakrájíme na cca 1 cm silné plátky a spolu s bagetkami ogrilujeme na kontaktním grilu dozlatova.
  5. Mix salátů smícháme se zálivkou.
  6. Na talíř si dáme salát a posypeme kukuřicí. Nahoru umístíme grilovaný sýr, který pokapeme olivovým olejem a posypeme tymiánem.
  7. Podáváme s opečenou bagetkou.