Grilovaný halloumi se salátem a kukuřicí
Hlavní chodIngredience
- 225 g sýru halloumi
- 100 g mixu salátu
- 80 g kukuřice Dione jemná
- 1 francouzská bageta
- 2 lžíce másla
- několik snítek čerstvého tymiánu
- olivový olej na pokapání
Na zálivku:
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky medu
- 1 lžička dijonské hořčice
- sůl
- pepř
Postup
- V misce si smícháme všechny suroviny na zálivku.
- Kukuřici uvaříme podle návodu na obalu. Bagetku nakrájíme na plátky a potřeme máslem.
- Tymián si nasekáme nadrobno.
- Sýr halloumi si nakrájíme na cca 1 cm silné plátky a spolu s bagetkami ogrilujeme na kontaktním grilu dozlatova.
- Mix salátů smícháme se zálivkou.
- Na talíř si dáme salát a posypeme kukuřicí. Nahoru umístíme grilovaný sýr, který pokapeme olivovým olejem a posypeme tymiánem.
- Podáváme s opečenou bagetkou.