Gratinované brambory s Bretaňskou zeleninou Dione a Ementálem
Hlavní chodIngredience
- 500g oloupané syrové brambory
- 350g Bretaňská zelenina Dione
- 150ml smetana 33%
- 80g sýr Ementál
- 4ks žloutky
- tymián
- sůl
- mletý černý pepř
Postup
- Uvaříme cca 0,5 kg oloupaných na plátky nakrájených brambor.
- Po vychladnutí lehce promícháme s blanšírovanou Bretaňskou zeleninou Dione.
- Na dno máslem vymazané formy dáme vychladlou směs a naplněnou formu vložíme do rozehřáté trouby. Chvíli pečeme aby směs byla teplá.
- Mezitím smícháme žloutky se smetanou a strouhaným Ementálem osolíme, opepříme a přidáme drhnutý tymián.
- Připravené vlijeme do předem rozpečené formy s mixem Bretaňské zelenina a brambor a dále pečeme 30minut při 160 stupních.
NÁŠ TIP: Pečený losos s gratinovanou Bretaňskou zeleninou, brambory a Ementálem, s Dijónskou omáčkou