Gratinované brambory s Bretaňskou zeleninou Dione a Ementálem

Hlavní chod

Ingredience

Počet porcí
4
Čas přípravy
50min.

Postup

  1. Uvaříme cca 0,5 kg oloupaných na plátky nakrájených brambor.
  2. Po vychladnutí  lehce promícháme s blanšírovanou Bretaňskou zeleninou Dione.
  3. Na dno máslem vymazané formy dáme vychladlou směs a naplněnou formu vložíme do rozehřáté trouby. Chvíli pečeme aby směs byla teplá.
  4. Mezitím smícháme žloutky se smetanou a strouhaným Ementálem osolíme, opepříme a přidáme drhnutý tymián.
  5. Připravené vlijeme do předem rozpečené formy s mixem Bretaňské zelenina a brambor a dále pečeme 30minut při 160 stupních.

NÁŠ TIP: Pečený losos s gratinovanou Bretaňskou zeleninou, brambory a Ementálem, s Dijónskou omáčkou