Frittata se špenátem

Hlavní chod

Ingredience

  • 6 vajec
  • 80 g sýru gouda
  • 3 menší uvařené brambory
  • 4 - 5 cherry rajčátek
  • 1 šalotka
  • 1 jarní cibulka
  • 200 g špenátu Dione (listový řezaný)
  • ½ bulvy fenyklu
  • ½ pórku
  • ¼ červené papriky
  • 3 žampiony
  • přepuštěné máslo
  • sůl, pepř

Související produkt

Počet porcí
4
Hotové za
40min.

Postup

  1. Na pánvi si rozpustíme 1 lžíci přepuštěného másla a orestujeme na něm nadrobno nasekanou šalotku a pokrájenou jarní cibulku. Když nám obojí trochu zezlátne, přidáme špenát a restujeme do té doby, než se nám odpaří přebytečná voda. Směs osolíme, opepříme, přendáme do misky a necháme zchladnout.
  2. Na pánvi si rozpustíme 1 lžíci přepuštěného másla a orestujeme na ní nakrájený fenykl, pórek, papriku a žampiony. Vše podle chuti osolíme a opepříme. Opět necháme zeleninu vychladnout.
  3. Vajíčka si rozklepneme do misky, rozšleháme je, přidáme zhruba polovinu nastrouhaného sýru a osolíme. Přidáme do nich orestovanou zeleninu, na plátky nakrájené brambory a špenát.
  4. Rozehřejeme si troubu na 180 stupňů. Pánev, kterou lze použít i do trouby, vymažeme přepuštěným máslem a celou směs do ní nalijeme. Opékáme cca 5 minut, poté přidáme na půlky rozkrojená cherry rajčátka (řezem nahoru), zbytek sýra a přemístíme celou pánev do trouby. V troubě frittatu pečeme několik minut, až je hezky zlatá a sýr rozpuštěný.