Na pánvi si rozpustíme 1 lžíci přepuštěného másla a orestujeme na něm nadrobno nasekanou šalotku a pokrájenou jarní cibulku. Když nám obojí trochu zezlátne, přidáme špenát a restujeme do té doby, než se nám odpaří přebytečná voda. Směs osolíme, opepříme, přendáme do misky a necháme zchladnout.
Na pánvi si rozpustíme 1 lžíci přepuštěného másla a orestujeme na ní nakrájený fenykl, pórek, papriku a žampiony. Vše podle chuti osolíme a opepříme. Opět necháme zeleninu vychladnout.
Vajíčka si rozklepneme do misky, rozšleháme je, přidáme zhruba polovinu nastrouhaného sýru a osolíme. Přidáme do nich orestovanou zeleninu, na plátky nakrájené brambory a špenát.
Rozehřejeme si troubu na 180 stupňů. Pánev, kterou lze použít i do trouby, vymažeme přepuštěným máslem a celou směs do ní nalijeme. Opékáme cca 5 minut, poté přidáme na půlky rozkrojená cherry rajčátka (řezem nahoru), zbytek sýra a přemístíme celou pánev do trouby. V troubě frittatu pečeme několik minut, až je hezky zlatá a sýr rozpuštěný.