Fitness Svíčková

Hlavní chod

Ingredience

  • 350 g zeleninové směsi Dione Pod svíčkovou
  • 1 cibule
  • 2-3 lžíce přepuštěného másla
  • 1 bobkový list
  • 3 kuličky nového koření
  • 5 kuliček celého pepře
  • 1 kulička jalovce
  • citronová šťáva
  • ½ litru vývaru zeleninového
  • sůl
  • 300 g vepřové panenky
  • pepř
  • sůl vločková
  • 1 lžíce přepuštěného másla

Související produkt

Počet porcí
4
Čas přípravy
40min.

Postup

  1. Do hrnce dáme rozehřát přepuštěné máslo a osmažíme na něm do sklovata nakrájenou cibuli. Přidáme zeleninovou směs, bobkový list, nové koření, celý pepř, jalovec a restujeme ještě cca 5 minut. Směs zalijeme vývarem, osolíme a na nízký stupeň podusíme. Vybereme koření a v blendru rozmixujeme (dle potřeby ještě doplníme vývar). Nakonec dochutíme citronovou šťávou.
  2. Na rozpálené pánvi si na přepuštěném másle opečeme ze všech stran očištěnou, osušenou a opepřenou panenku. Opékáme z každé strany cca 3 minuty. Hotovou panenku zabalíme do alobalu a necháme na teplé pánvi dojít (trvá to zhruba 10 minut). Hotové maso nakrájíme na tenké plátky a posolíme vločkovou solí.