FIT svíčková
Hlavní chodIngredience
Na svíčkovou:
- 500g hovězí plec
- 1 větší cibule
- 1 balení Pod svíčkovou proužky Dione
- olivový olej
- 125 ml Alpro rýžová smetana
- 150 ml kokosové mléko Alpro
- Koření „Divoká směs
Na ovesno-bramborové knedlíky:
- 500g brambor
- 100g ovesných vloček namletým najemno
- 1 vejce
- sůl
Související produkt
Postup
- Nakrájíme cibulku na jemno a osmahneme na pánvi na trošce olivového oleje. Když je hotová, přidáme na pánev maso a ze všech stran necháme zatáhnout (20s z každé strany).
- Do pekáče dáme kapku olivového oleje, přidáme osmahnutou cibulku, 1 balení Pod svíčkovou proužky Dione a doprostřed uložíme maso, posypeme kořením a dáme péct do trouby na 150°C cca 2 a půl hodiny. Maso průběžně podlíváme horkou vodou.
- Oloupeme si brambory a uvaříme je do měkka. Potom je rozšťoucháme vidličkou a přidáme namleté ovesné vločky, 1 vejce a sůl. Z těsta uplácáme knedlíky, které vložíme do vroucí vody a vaříme cca 10 minut.
- Když je maso dopečené, vyndáme jej z pekáče a zeleninu přendáme do misky, přidáme 125ml rýžové smetany a rozmixujeme. Podle hustoty omáčky přidáme kokosové mléko (cca 150 ml).