FIT svíčková

Hlavní chod

Ingredience

Na svíčkovou:

  • 500g hovězí plec
  • 1 větší cibule
  • 1 balení Pod svíčkovou proužky Dione
  • olivový olej
  • 125 ml Alpro rýžová smetana
  • 150 ml kokosové mléko Alpro
  • Koření „Divoká směs

Na ovesno-bramborové knedlíky:

  • 500g brambor
  • 100g ovesných vloček namletým najemno
  • 1 vejce
  • sůl

Související produkt

Počet porcí
4

Postup

  1. Nakrájíme cibulku na jemno a osmahneme na pánvi na trošce olivového oleje. Když je hotová, přidáme na pánev maso a ze všech stran necháme zatáhnout (20s z každé strany).
  2. Do pekáče dáme kapku olivového oleje, přidáme osmahnutou cibulku, 1 balení Pod svíčkovou proužky Dione a doprostřed uložíme maso, posypeme kořením a dáme péct do trouby na 150°C cca 2 a půl hodiny. Maso průběžně podlíváme horkou vodou.
  3. Oloupeme si brambory a uvaříme je do měkka. Potom je rozšťoucháme vidličkou a přidáme namleté ovesné vločky, 1 vejce a sůl. Z těsta uplácáme knedlíky, které vložíme do vroucí vody a vaříme cca 10 minut.
  4. Když je maso dopečené, vyndáme jej z pekáče a zeleninu přendáme do misky, přidáme 125ml rýžové smetany a rozmixujeme. Podle hustoty omáčky přidáme kokosové mléko (cca 150 ml).