Eton Mess
DezertIngredience
Na pusinky:
- 2 bílky
- 115 g cukru krupice
- špetka soli
- ocet
Na maliny:
- 400 g malin Dione
- 2 lžíce kokosového cukru (příp. třtinového)
- 2 lžíce Grand Marnier
Na šlehačku:
- 400 ml smetany ke šlehání
Postup
- Mísu, ve které budeme bílky šlehat, si nesmíme zapomenout vytřít octem. Je dobré si vždycky dát několik kapek na papírovou utěrku a mísu důkladně odmastit.
- Bílky spolu se špetkou soli dáme do mísy a začneme na střední stupeň šlehat. Když začnou bílky světlat, po lžících přidáváme cukr. Vždy ho necháme zašlehat a teprve poté přidáváme další lžíci. Bílky šleháme, dokud nejsou krásně tuhé a lesklé.
- Sníh naplníme do cukrářského sáčku. Můžeme použít i nástavec, který udělá požadovaný tvar pusinky.
- Pečení záleží na velikosti. Na 90 stupňů necháme pusinky sušit 60 – 80 minut.
- Mezitím si připravíme malinovou směs. Maliny s cukrem dáme na pánev a necháme svařit. Ke konci přidáme Grand Marnier. Poté je odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
- Šlehačem si vyšleháme smetanu ke šlehání do tuha.
- Do skleničky vrstvíme nalámané pusinky, šlehačku a svařené maliny. Nakonec dezert ozdobíme celými pusinkami.