Dýňový quiche

Rychlovka

Ingredience

450 g Dýně Hokaido Dione Extra
50 g Špenát listový řezaný Dione nebo Špenát listový řezaný porce
dvě velké cibule
tofu natural
stroužek česneku
lahůdkové droždí, černá sůl, bylinky
sůl, pepř

špaldová nebo žitná mouka
130 g margarinu na pečení

 

Počet porcí
4

Postup

Zpracujeme mouku, margarinu a větší špetku soli. Přidáme 8 lžic studené vody a uhněteme těsto.
Těsto dáme do vymaštěné formy a dáme na pár minut do trouby.
Cibuli nakrájíme na kolečka a krátce na pánvi orestujeme.
Vychládlé větší kousky dýně(cca 200g) rozmixujeme s tofu a dochutíme.
Nakonec do směsi přidáme ščerstvž nebo rozmražený špenát a upečené malé kostičky dýně.
Cibuli pokládáme na předpečené těsto, zalijeme připravenou směsí a pečeme dalších 25 minut.

Z blogu Žít vege