Dýňové řezy

Dezert

Ingredience

Na korpus:

  • 250 g hladké mouky
  • 125 g másla
  • 1 vejce
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • špetka soli
  • kůra z poloviny citronu, nastrouhaná najemno

Na náplň:

  • 1 balení Dýně Hokaido Dione Extra 450g
  • 2 vejce
  • 5 polévkových lžic medu
  • 2 polévkové lžíce vysokotučné kysané smetany
  • šťáva z poloviny citronu

 

Počet porcí
4
Hotové za
90min.

Postup

  1. Ze surovin na korpus vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme odpočinout v ledničce.
  2. Kostičky Dýně Hokaido Dione Extra dáme do kastrůlku, podlijeme trochou vody a necháme 20 minut dusit.
  3. Když je dýně měkká, slijeme přebytečnou vodu, kostičky rozmačkáme nebo rozmixujeme na hladký krém a necháme vychladnout.
  4. Do vychlazeného dýňového pyré vmícháme med, citronovou šťávu a kysanou smetanu.
  5. Když je vše dobře zapracované, přidáme i vejce a mixérem pomalu prošleháme.
  6. Koláčovou formu vymažeme máslem nebo vyložíme pečicím papírem a na dno prsty upěchujeme těsto.
  7. Dno na několika místech propíchneme vidličkou, nalijeme na něj dýňový krém a pečeme 40 minut při 180 °C.

Tip: Hotový řez můžeme posypat trochou kakaa nebo strouhané čokolády podle chuti.