Dýňové řezy
DezertIngredience
Na korpus:
- 250 g hladké mouky
- 125 g másla
- 1 vejce
- 2 polévkové lžíce cukru
- špetka soli
- kůra z poloviny citronu, nastrouhaná najemno
Na náplň:
- 1 balení Dýně Hokaido Dione Extra 450g
- 2 vejce
- 5 polévkových lžic medu
- 2 polévkové lžíce vysokotučné kysané smetany
- šťáva z poloviny citronu
Postup
- Ze surovin na korpus vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme odpočinout v ledničce.
- Kostičky Dýně Hokaido Dione Extra dáme do kastrůlku, podlijeme trochou vody a necháme 20 minut dusit.
- Když je dýně měkká, slijeme přebytečnou vodu, kostičky rozmačkáme nebo rozmixujeme na hladký krém a necháme vychladnout.
- Do vychlazeného dýňového pyré vmícháme med, citronovou šťávu a kysanou smetanu.
- Když je vše dobře zapracované, přidáme i vejce a mixérem pomalu prošleháme.
- Koláčovou formu vymažeme máslem nebo vyložíme pečicím papírem a na dno prsty upěchujeme těsto.
- Dno na několika místech propíchneme vidličkou, nalijeme na něj dýňový krém a pečeme 40 minut při 180 °C.
Tip: Hotový řez můžeme posypat trochou kakaa nebo strouhané čokolády podle chuti.