Dýňové gnocchi se špenátovo-avokádovým pestem

Rychlovka

Ingredience

noky:
hrnek = 350 ml
450g Dýně Hokaido Dione Extra
230g rýžové mouky
1/4 hrnku vody
1 lžíce chia nebo mletých lněných semínek
sůl, pepř

pesto:
1 avokádo
200g Špenát listový řezaný Dione
hrst vlašských ořechů, kešu nebo piniových oříšků
nejlépe čerstvá bazalka nebo bazalkové pesto
stroužek česneku
olivový olej
lahůdkové droždí
sůl, pepř
(sušená rajčata, chcete-li)

 

 

 

Související produkt

Počet porcí
4

Postup

noky:
Semínka zalijeme třemi lžícemi vody a necháme půl hodinky odstát.
Poté rozmixujeme s dýní a vodou. Přidáme mouku, dochutíme a uhněteme těsto. To ideálně necháme pár hodin uležet v lednici.

Na pracovní ploše posypané moukou vždy vyválíme váleček, ze které ukrajujeme dílky a každý noček můžeme ještě ozdobit otiskem hrotů vidličky. Poté vhazujeme do vroucí vody tak, aby se neslepily. Vaříme cca 2 minuty.

pesto:
Postup je stejný( a stejně náročný) jako vždy. Avokádo oloupeme a rozmixujeme s ostatními surovinami. Nakonec smícháme s noky(které předem lehce orestujeme), můžeme ještě zakápnout olivovým olejem a prohřejeme. Můžeme nakonec posypat oříšky, semínky a umím si představit podávání třeba s pečenými žampiony.