Dušená vepřová líčka na černém pivu s restovanou francouzskou zeleninou a bramborovými placičkami

Hlavní chod

Ingredience

  • 800g bramborové těsto
  • 350g Francouzská zelenina Dione
  • 150g povidla
  • 100g cibule
  • 1kg  vepřová líčka
  • 30g hladká mouka
  • 30g máslo
  • 1ks vejce
  • 1polévková lžíce cukru
  • 0,25l olej
  • 0,2l černé pivo
  • sůl,
  • mletý černý pepř
Počet porcí
5
Čas přípravy
105min.

Postup

  1. Na oleji orestujeme zhruba polovinu sáčku zmražené směsi Francouzská Dione.
  2. Postupně přidáváme nakrájenou cibuli a restujeme dozlatova, přidáme cukr, nakrájená vepřová líčka, osolíme a vše spolu dobře orestujeme. Zalijeme vodou a dusíme doměkka.
  3. Po vyjmutí masa přidáme povidla, tmavé pivo a zahustíme jíškou z másla a hladké mouky. Necháme povařit 20 minut, aby nám vznikla pikantně nasládlá omáčka.
  4. Druhou polovinu sáčku Francouzská Dione si rozdělíme ještě napůl.
  5. Jednu polovinu orestujeme  samostatně na oleji jako vložku k dozdobení omáčky.
  6. Druhou polovinu Francouzské směsi Dione smícháme s bramborovým těstem a tvarujeme na placičky. Dle návodu na bramborovém těstu připravíme přílohu.