Čokoládový fondant ("soufflé")

Dezert

Ingredience

  • 100 g čokolády (70 % kakaa a víc)
  • 90 g másla
  • 120 g cukru krupice
  • 3 vejce
  • 40 g hladké mouky

 Na vymazání formiček:

  • kousek másla
  • hladká mouka na vysypání formiček

Na ovocnou omáčku budeme potřebovat:

  • Lesní směs Dione, Jahody Dione
  • trošku cukru krupice (dle chuti)
  • trošku mleté skořice
  • smetanu ke šlehání

 

 

Související produkt

Počet porcí
4

Postup

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a máslo. V míse ušleháme do pěny celá vejce s cukrem. K ušlehané pěně přidáme rozpuštěnou čokoládu a ihned mícháme, aby se nám vejce nesrazila. Přisypeme mouku a umícháme hladké těsto. Formičky vymažeme máslem a vysypeme moukou, těsto do nich rozdělíme. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 10 - 15 minut. Po upečení fondant objedeme nožem, aby šel hezky vyklopit. Jak fondant podávat? Je to sladká bomba, takže ho můžeme podávat klidně samostatně, ale já ho mám nejradši se svařeným ovocem - rybíz, borůvky, maliny. :) Nebo třeba s vanilkovou zmrzlinou či s ovocnou omáčkou.

Lesní směs a jahody vysypeme do hrnce, přidáme trošku vody a pomalu přivedeme k varu. Přidáme cukr dle chuti, můžeme přidat trošku skořice. Nakonec přilijeme smetanu a lehce povaříme. Připravenou ovocnou omáčkou přelijeme ještě horké "soufflé".

Dobrou chuť!

Zdroj: andysdiarycz.blogspot.cz