Čokoládový fondant ("soufflé")
DezertIngredience
- 100 g čokolády (70 % kakaa a víc)
- 90 g másla
- 120 g cukru krupice
- 3 vejce
- 40 g hladké mouky
Na vymazání formiček:
- kousek másla
- hladká mouka na vysypání formiček
Na ovocnou omáčku budeme potřebovat:
- Lesní směs Dione, Jahody Dione
- trošku cukru krupice (dle chuti)
- trošku mleté skořice
- smetanu ke šlehání
Související produkt
Postup
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a máslo. V míse ušleháme do pěny celá vejce s cukrem. K ušlehané pěně přidáme rozpuštěnou čokoládu a ihned mícháme, aby se nám vejce nesrazila. Přisypeme mouku a umícháme hladké těsto. Formičky vymažeme máslem a vysypeme moukou, těsto do nich rozdělíme. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 10 - 15 minut. Po upečení fondant objedeme nožem, aby šel hezky vyklopit. Jak fondant podávat? Je to sladká bomba, takže ho můžeme podávat klidně samostatně, ale já ho mám nejradši se svařeným ovocem - rybíz, borůvky, maliny. :) Nebo třeba s vanilkovou zmrzlinou či s ovocnou omáčkou.
Lesní směs a jahody vysypeme do hrnce, přidáme trošku vody a pomalu přivedeme k varu. Přidáme cukr dle chuti, můžeme přidat trošku skořice. Nakonec přilijeme smetanu a lehce povaříme. Připravenou ovocnou omáčkou přelijeme ještě horké "soufflé".
Dobrou chuť!
Zdroj: andysdiarycz.blogspot.cz