Čokoládové halloweenské hroby
DezertIngredience
Spodní vrstva:
- 300 g manga Dione
Prostřední vrstva:
- 250 ml smetany ke šlehání
- 140 g hořké čokolády
- 2 plátky želatiny
Horní vrstva:
- 100 g sušenek Oreo
Náhrobek:
- 50 g hořké čokolády
- 20 g bílé čokolády
Postup
- Mango dáme do rendlíku a na nízký stupeň ho necháme rozvařit do husté hmoty. Rendlík odstavíme z plotny a mango necháme zchladnout.
- Do misky si dáme ledovou vodu a namočíme v ní 2 plátky želatiny. 100 ml smetany zahřejeme ve vodní lázni a přidáme do ní vymačkané plátky želatiny. Nakonec v ní rozpustíme i hořkou čokoládu. V robotu si mezitím vyšleháme zbylých 150 ml smetany ke šlehání do tuha. Tu poté do vychladlé čokoládové hmoty zlehka zamícháme.
- Oreo sušenky si rozpůlíme a odstraníme z nich krém. Sušenky v hmoždíři podrtíme na prach.
- Do připravených mističek si dáme vrstvu manga, vrstvu čokoládové pěny, kterou zasypeme rozdrcenými sušenkami. Vše dáme na dvě hodiny chladit do lednice.
- Mezitím si připravíme z rozpuštěné hořké čokolády náhrobky. Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni a naplníme ji do sáčku se zdobičkou. Na pečicí papír z ní tvoříme oválné náhrobky. Hotové ovály dáme na chvíli ztuhnout do lednice. Rozpuštěnou bílou čokoládou zdobíme náhrobky (kříž) a necháme opět v lednici vychladit.
- Před podáváním zapíchneme hotové náhrobky do hotových hrobů.