Čokoládová pěna s pečeným ananasem a malinovou omáčkou

Dezert

Ingredience

  • 1ks malinová dřeň Dione
  • 400g smetana 33%
  • 175g hořká čokoláda
  • 80g máslo
  • 30g máslo
  • 2 polévkové lžíce hnědý cukr
  • 1 čajová lžička
  • 1 lžíce medu
  • 1ks menší ananas
Počet porcí
4
Čas přípravy
30min.

Postup

  1. Smetanu přivedeme k varu, stáhneme ze sporáku a přidáme čokoládu, máslo a med, vše dobře promícháme a necháme vychladnout. Po zchladnutí vyšleháme.
  2. Ananas očistíme a nakrájíme na kolečka, střed vykrojíme. Kolečka ananasu opékáme na rozpuštěném másle s cukrem dozlatova.
  3. Nakonec podáváme kolečka ananasu na talíři, ozdobíme stříkanou čokoládovou pěnou a rozpuštěnou malinou dření, kterou ještě promícháme jako omáčku.