Buřty na černém pivu a zelenině

Rychlovka

Ingredience

  • 750g buřtů
  • 350g Lečo Dione
  • 100g kečup
  • 60g rajčatový protlak
  • 0,2l černé pivo
  • 3 stroužky česneku
  • 1 malá chilli paprička
  • olej
  •  sůl
  • barevný pepř
Počet porcí
5
Čas přípravy
45min.

Postup

  1. Buřty oloupeme, nakrojíme z každé strany zešikma, lehce opečeme a slijeme přebytečný tuk.
  2. Poté zalijeme pikantní omáčkou, kterou si připravíme z orestovaného rajčatového protlaku, leča Dione, rozdrceného česneku, kečupu, černého piva.
  3. Dochutíme solí, cukrem, mletým barevným pepřem, nakrájenou chilli papričkou.
  4. Celé spolu pečeme zhruba 30minut.

NÁŠ TIP: Podávejte s čerstvým nakrájeným chlebem