Bramborový nákyp s listovým špenátem Dione a sýrem
Hlavní chodIngredience
- 750g brambory
- 400g špenát listový řezaný Dione
- 100g eidam
- 1ks středně velké cibule
- 40g máslo
- 5ks vejce
- 2 stroužky česneku
- sůl
- mletý černý pepř
- kousek másla
- strouhanka
Postup
- Do vroucí osolené vody dáme vařit středně velké brambory (varný typ A), uvaříme a necháme vychladit. Pak nakrájíme na malé kostičky.
- Mezitím si na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, po chvíli přidáme rozdrcený česnek a smícháme s listovým špenátem Dione. Osolíme a opepříme dle vlastní chuti.
- Po vychladnutí špenátu přidáme nahrubo nastrouhaný eidam, žloutky, vyšlehaný sníh z bílků a na kousky nakrájené brambory, dochutíme a lehce promícháme.
- Vzniklou směs dáme do formy, kterou jsme předem vymazali máslem a vysypali strouhankou.
- Vložíme do trouby vyhřáté na 160° C a zapékáme cca 40 min.
Náš Tip: Pečená vepřová panenka s bramborovým nákypem a sýrovou omáčkou.