Bramborový nákyp s listovým špenátem Dione a sýrem

Hlavní chod

Ingredience

  • 750g brambory
  • 400g špenát listový řezaný Dione
  • 100g eidam
  • 1ks středně velké cibule
  • 40g máslo
  • 5ks vejce
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • kousek másla
  • strouhanka
Počet porcí
4
Čas přípravy
65min.

Postup

  1. Do  vroucí osolené vody dáme vařit středně velké brambory (varný typ A), uvaříme a necháme vychladit. Pak nakrájíme na malé kostičky.
  2. Mezitím si na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, po chvíli přidáme rozdrcený česnek a smícháme s listovým špenátem Dione. Osolíme a opepříme dle vlastní chuti.
  3. Po vychladnutí špenátu přidáme nahrubo nastrouhaný eidam, žloutky, vyšlehaný sníh z bílků a na kousky nakrájené brambory, dochutíme a lehce promícháme.
  4. Vzniklou směs dáme do formy, kterou jsme předem vymazali máslem a vysypali strouhankou.
  5. Vložíme do trouby vyhřáté na 160° C a zapékáme cca 40 min.

Náš Tip: Pečená vepřová panenka s bramborovým nákypem a sýrovou omáčkou.