Bramborový krém s kapustovým ragú se slaninou a parmezánovými chipsy
Hlavní chodIngredience
- 450g řezaná kapusta Dione
- 150g anglická slanina
- 100g cibule
- 100g parmezán
- 60g máslo
- 60g hladká mouka
- 0,8 kg syrové brambory
- 0,3l smetana 33%
- barevný pepř
- sůl
Související produkt
Postup
- Oloupané, nakrájené brambory ponoříme po okraj do osolené vody. Povaříme do měkka.
- Vše rozmixujeme a zahustíme jíškou z másla a hladké mouky.
- Necháme zhruba 20 minut povařit, v průběhu lehkého varu mícháme, opepříme a ke konci varu přidáme smetanu.
- Na závěr do polévky vkládáme „kapustové ragů“, které uděláme z orestované cibulky na oleji, anglické slaniny, s přidáním rozmražené a vymačkané řezané kapusty Dione.
Parmezánové Chipsy
- Parmezán nastrouháme na struhadle.
- Nastrouhaný parmezán dáme ve tvaru menších koleček na kuchyňskou pánvičku rozpálíme na střední stupeň.
- Pečeme až se rozpustí na nazlátlou barvu.
- Po vychladnutí sejmeme z pánve a takto připravenými chipsy dozdobíme a dochutíme polévku.