Bramborový krém s kapustovým ragú se slaninou a parmezánovými chipsy

Hlavní chod

Ingredience

  • 450g řezaná kapusta Dione
  • 150g anglická slanina
  • 100g cibule
  • 100g parmezán
  • 60g máslo
  • 60g hladká mouka
  • 0,8 kg syrové brambory
  • 0,3l smetana 33%
  • barevný pepř
  • sůl

Související produkt

Počet porcí
10
Čas přípravy
50min.

Postup

  1. Oloupané, nakrájené brambory ponoříme po okraj do osolené vody. Povaříme do měkka.
  2. Vše rozmixujeme a zahustíme jíškou z másla a hladké mouky.
  3. Necháme zhruba 20 minut povařit, v průběhu lehkého varu mícháme, opepříme a ke konci varu přidáme smetanu.
  4. Na závěr do polévky vkládáme „kapustové ragů“, které uděláme z orestované cibulky na oleji, anglické slaniny, s přidáním rozmražené a vymačkané řezané kapusty Dione.

Parmezánové Chipsy

  1. Parmezán nastrouháme na struhadle.
  2. Nastrouhaný parmezán dáme ve tvaru menších koleček na kuchyňskou pánvičku rozpálíme na střední stupeň.
  3. Pečeme až se rozpustí na nazlátlou barvu.
  4. Po vychladnutí sejmeme z pánve a takto připravenými chipsy dozdobíme a dochutíme   polévku.