Bramborový krém s hráškem a slaninou

Polévky

Ingredience

  • 3 středně velké brambory
  • 150 g mraženého Českého hrášku Dione
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 středně velká cibule
  • 1 lžíce másla
  • slanina
  • sůl, pepř
Počet porcí
2
Čas přípravy
25min.

Postup

  1. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na větší kostičky a vsypeme je do hrnce
  2. Do hrnce vlijeme horký vývar, přidáme hrášek a vaříme do změknutí brambor
  3. Na pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli
  4. Jakmile jsou brambory měkké, přidáme orestovanou cibuli
  5. Hotovou polévku rozmixujeme na hladký krém, ochutíme solí, pepřem, ozdobíme opečenou slaninou a podáváme

Video recept