Romantické pobyty

Únor

Malinové pokušení

Možná používáte mražené ovocné a zeleninové směsi ve všední dny, protože vám usnadňují práci v kuchyni, když nemáte čas. Jejich výhoda ale nespočívá jen v časové úspoře, protože jsou všechny suroviny už omyté, oloupané a nakrájené. Hlavně v zimě také oceníte, že i když nejsou jednotlivé plody v sezóně sklizně, pořád jsou plné chuti, živin a vitamínů, protože byly sklízeny v nejvyšším stádiu zralosti. Následně byly hloubkově zmrazeny.

I díky tomu si na valentýnskou oslavu koupit k šampaňskému sáček mražených jahod Dione.

Recept na Malinové pokušení bude skvělou tečkou valentýnské večeře. Do té se můžete pustit sami nebo svou drahou polovičku pozvat do oblíbené restaurace. Vlastnoručně vyrobený dezert pak můžete podávat po návratu domů jako překvapení.

Na těsto k Malinovému pokušení si připravte: 150g polohrubé mouky, 100 g cukru moučka, 50g másla, 1 vejce, 4 lžíce mléka, 1 balení kypřícího prášku.

Na náplň budete potřebovat: 1 balení Maliny Dione 200g, 1 kelímek mascarpone 125g, 2 žloutky, 30 g cukru moučka.

Postup: měkké máslo s vejci a cukrem utřete do pěny, přidejte mléko a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Těsto urovnejte do vymazané a vysypané formy a pečte při 180°C asi 25 minut. Mezitím si připravíme krém z mascarpone, žloutků a cukru, který naneste na ještě vlažné těsto. Vršek ozdobte malinami Dione.