Vyzkoušejte netradiční recepty
Pokud neustále hledáte triky, které vám usnadní přípravu domácích jídel, podívejte se na sortiment zboží značky Dione. Nejoblíbenější směsi ovoce nebo zeleniny můžete mít neustále v mrazáku a vykouzlit díky nim polévku, hlavní chod nebo dezert za pár minut. A pokud se vám do vaření vůbec nechce? Pak vyzkoušejte různé předpřipravené směsi s kuřecím masem a rýží nebo těstovinami. Ty stačí vysypat do pánvičky s trochou tuku a vody. Uvařeno budete mít za 10 minut. O nutriční hodnoty nemusíte mít strach, směsi obsahují spoustu zeleniny a další suroviny té nejvyšší kvality. Pokud máte více času, vyzkoušejte následující dva recepty:
Bramborový nákyp s listovým špenátem Dione a sýrem...
si můžete udělat jako vegetariánský oběd nebo večeři a podávat ho se zelným salátem. Také si k němu můžete upéct vepřovou panenku se sýrovou omáčkou. Na nákyp budete potřebovat:
750 g brambor (varný typ A)
400 g špenátu listového řezaného Dione
100 g eidamu
1 ks středně velké cibule
40 g másla
5 ks vajec
2 stroužky česneku
sůl
mletý černý pepř
strouhanku
Do vroucí osolené vody si dejte vařit středně velké brambory. Po uvaření je nechte vychladit a nakrájejte je na malé kostičky. Mezitím si na másle orestujte nadrobno nakrájenou cibulku, po chvíli přidejte rozdrcený česnek a smíchejte s listovým špenátem Dione. Osolte a opepřete dle vlastní chuti. Po vychladnutí špenátu přidejte nahrubo nastrouhaný eidam, žloutky, vyšlehaný sníh z bílků a na kousky nakrájené brambory, dochuťte a lehce promíchejte. Vzniklou směs dejte do vymazané a strouhankou vysypané formy. Vložte do trouby vyhřáté na 160° C a zapékejte cca 40 min.
Vyzkoušejte marcipánové koblížky v mandlích s vanilkovou pěnou a malinovou omáčkou.
Připravte si na ně:
0,1 l mléka
0,3 l smetany 33 %
0,1 l bílého vína
200 g piškotů
100 g plátků mandlí
80 g marcipánu
1 malinovou dřeň Dione
1 vanilkový lusk nebo vanilkový cukr
5 žloutků
2 polévkové lžíce cukru
1 jablko
olej na smažení
Piškoty rozdrťte a smíchejte s nastrouhaným jablkem a nastrouhaným marcipánem. Přidejte 3 žloutky, část plátků mandlí a všechno dobře promíchejte. Ze vzniklé hmoty tvořte kuličky, které obalíte nejprve v rozmíchaném žloutku s mlékem a poté ve zbylých mandlích. Připravené kuličky smažte dozlatova a nechte je odkapat na papírových utěrkách. Pak si připravte vanilkovou pěnu, kterou uděláte z bílého vína, vanilkového cukru a žloutku, vše vyšlehejte ve vodní lázni do pěny a opatrně přidejte smetanu. Marcipánové kuličky podávejte s vanilkovou pěnou a malinovou omáčkou, kterou připravíte z rozmražené a promíchané malinové dřeně Dione.