můžeme jíst zdravěji .cz

Březen

ZAHŘEJTE SVŮJ ORGANISMUS V CHLADNĚJŠÍCH DNECH ZEVNITŘ

Často se v médiích mluví o tom, jak je pro lidský organismus důležitá pestrá strava a zelenina. Moderní jsou aktuálně tzv. „raw“ diety. Málo se ale mluví o tom, že nám teplé potraviny v chladnějším počasí pomohou prohřát náš organismus. Než začne jaro měli bychom tělu dodávat obiloviny, luštěniny, zelí, brambory, kořenovou zeleninu, rýži a maso. Pro tělo je zima totiž obdobím ukládání zásob a regenerace. Inspirujte se následujícími recepty, které vám tělo pomohou zahřát, než se venku oteplí.   Zahřejte svůj organismus v chladnějších dnech zevnitř

Foto: Dione

GRILOVANÁ ZELENINA S PANENKOU

Dalším skvělým, o něco více sytým, receptem, je ten na vepřovou panenku s grilovanou zeleninou. Na tu si připravte:

  • 1 balení Zelenina na grill Dione Extra

  • 300 g vepřové panenky
  • grilovací koření
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • máslo

Zeleninu si nejprve zprudka orestujte na trošce olivového oleje, dochuťte ji grilovacím kořením. Vepřovou panenku osolte, okořeňte, potřete olejem a zprudka opečte. Výpek zjemněte máslem a přelijte jim opečenou panenku. A můžete podávat. Jídlo je opravdu jednoduché, poctivé a velice chutné.

Značka Dione nabízí kromě zeleninových směsí i různé polévkové a ovocné, se kterými bude každodenní příprava jídel zase o něco rychlejší a jednodušší.

 

DÝŇOVÁ POLÉVKA PO CELÝ ROK

Polévka z dýně Hokaido vás zahřeje stoprocentně. Díky mražené zelenině Dione se už nemusíte trápit tím, že je k dostání jen pár měsíců v roce. Na plný hrnec polévky budete potřebovat:

  •  balení Dýně Hokaido Dione Extra
  • 1 cibuli
  • 1 mrkev
  • 1 kuřecí nebo zeleninový bujón
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • máslo
  • ½ lžičky kari

V hrnci si na másle osmahněte nakrájenou cibulku. Pak přidejte na kousky nakrájenou mrkev a za chvíli i dýni Hokaido. Vše orestujte, osolte, přidejte vodu s bujónem a vařte asi 15 minut, dokud zelenina nezměkne. Nakonec vše rozmixujte ručním mixérem a dochuťte kari kořením, osolte, opepřete a nechte ještě 4 minuty povařit. Na závěr můžete polévku dozdobit semínky dýně a kapkou olivového oleje.