ZAHŘEJTE SVŮJ ORGANISMUS V CHLADNĚJŠÍCH DNECH ZEVNITŘ
Často se v médiích mluví o tom, jak je pro lidský organismus důležitá pestrá strava a zelenina. Moderní jsou aktuálně tzv. „raw“ diety. Málo se ale mluví o tom, že nám teplé potraviny v chladnějším počasí pomohou prohřát náš organismus. Než začne jaro měli bychom tělu dodávat obiloviny, luštěniny, zelí, brambory, kořenovou zeleninu, rýži a maso. Pro tělo je zima totiž obdobím ukládání zásob a regenerace. Inspirujte se následujícími recepty, které vám tělo pomohou zahřát, než se venku oteplí.
Foto: Dione
GRILOVANÁ ZELENINA S PANENKOU
Dalším skvělým, o něco více sytým, receptem, je ten na vepřovou panenku s grilovanou zeleninou. Na tu si připravte:
-
1 balení Zelenina na grill Dione Extra
- 300 g vepřové panenky
- grilovací koření
- olivový olej
- sůl
- pepř
- máslo
Zeleninu si nejprve zprudka orestujte na trošce olivového oleje, dochuťte ji grilovacím kořením. Vepřovou panenku osolte, okořeňte, potřete olejem a zprudka opečte. Výpek zjemněte máslem a přelijte jim opečenou panenku. A můžete podávat. Jídlo je opravdu jednoduché, poctivé a velice chutné.
Značka Dione nabízí kromě zeleninových směsí i různé polévkové a ovocné, se kterými bude každodenní příprava jídel zase o něco rychlejší a jednodušší.
DÝŇOVÁ POLÉVKA PO CELÝ ROK
Polévka z dýně Hokaido vás zahřeje stoprocentně. Díky mražené zelenině Dione se už nemusíte trápit tím, že je k dostání jen pár měsíců v roce. Na plný hrnec polévky budete potřebovat:
- balení Dýně Hokaido Dione Extra
- 1 cibuli
- 1 mrkev
- 1 kuřecí nebo zeleninový bujón
- sůl
- pepř
- olivový olej
- máslo
- ½ lžičky kari
V hrnci si na másle osmahněte nakrájenou cibulku. Pak přidejte na kousky nakrájenou mrkev a za chvíli i dýni Hokaido. Vše orestujte, osolte, přidejte vodu s bujónem a vařte asi 15 minut, dokud zelenina nezměkne. Nakonec vše rozmixujte ručním mixérem a dochuťte kari kořením, osolte, opepřete a nechte ještě 4 minuty povařit. Na závěr můžete polévku dozdobit semínky dýně a kapkou olivového oleje.