JAK „PROPAŠOVAT“ OVOCE A ZELENINU DO JÍDELNÍČKU I ZARYTÝM MASOŽRAVCŮM?
19. 3. 2017
Vitamíny člověk většinou narychlo doplňuje, když pociťuje, že na něj takzvaně „něco leze“. Využijte ale i období, kdy se cítíte fit a místo pilulek se soustřeďte na pestrý jídelníček. Špenát je velmi blahodárný a jídelníček jím skvěle osvěžíte. Zaručeně zachutná i masožravcům. Chce to je správnou úpravu!
Foto: Dione
Špenátový závin
Vyzkoušejte třeba recept na špenátový závin, kam padne skoro půlkilové balení špenátu. Špenát obsahuje beta karoten, antioxidanty, vitamíny a kyselinu listovou. I přesto, že závin obsahuje spoustu zeleniny, můžete ho podávat i zarytým masožravcům. Najdete v něm i maso, sýr a oblíbený česnek, takže se jedná o hodně syté jídlo. Ostatně podívejte se, co všechno budete potřebovat:
- 500 g vepřového mletého masa
- balení listového těsta
- 1 balení Špenát listový řezaný Dione 400 g
- 125 g mozzarelly
- 2 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- 1 velké rajče
- 1 cibuli
- strouhanku
- sůl
- pepř
- provensálské koření
Na rozpáleném oleji zpěňte cibulku, později česnek a špenát, který si předem připravíte podle návodu na obalu. Maso osmahněte na pánvi, osolte, opepřete a přidejte provensálské koření. Poté obě směsi promíchejte a nechejte vychladnout. Mezitím si rozválejte těsto a posypejte ho trochou strouhanky. Na těsto poklaďte vychlazenou špenátovou směs. Na směs nakrájejte plátky rajčat a mozzarelly. Všechno pak zatočte jako závin, potřete vajíčkem a dejte zapéct do trouby při 180 stupních asi na půl hodiny.