Můžeme jíst zdravěji

Duben

JAK „PROPAŠOVAT“ OVOCE A ZELENINU DO JÍDELNÍČKU I ZARYTÝM MASOŽRAVCŮM?

19. 3. 2017

Vitamíny člověk většinou narychlo doplňuje, když pociťuje, že na něj takzvaně „něco leze“. Využijte ale i období, kdy se cítíte fit a místo pilulek se soustřeďte na pestrý jídelníček. Špenát je velmi blahodárný a jídelníček jím skvěle osvěžíte. Zaručeně zachutná i masožravcům. Chce to je správnou úpravu!

 Jak „propašovat“ ovoce a zeleninu do jídelníčku i zarytým masožravcům?

Foto: Dione

Špenátový závin

Vyzkoušejte třeba recept na špenátový závin, kam padne skoro půlkilové balení špenátu. Špenát obsahuje beta karoten, antioxidanty, vitamíny a kyselinu listovou. I přesto, že závin obsahuje spoustu zeleniny, můžete ho podávat i zarytým masožravcům. Najdete v něm i maso, sýr a oblíbený česnek, takže se jedná o hodně syté jídlo. Ostatně podívejte se, co všechno budete potřebovat:

  •  500 g vepřového mletého masa
  • balení listového těsta
  • 1 balení Špenát listový řezaný Dione 400 g
  • 125 g mozzarelly
  • 2 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 1 velké rajče
  • 1 cibuli
  • strouhanku
  • sůl
  • pepř
  • provensálské koření

Na rozpáleném oleji zpěňte cibulku, později česnek a špenát, který si předem připravíte podle návodu na obalu. Maso osmahněte na pánvi, osolte, opepřete a přidejte provensálské koření. Poté obě směsi promíchejte a nechejte vychladnout. Mezitím si rozválejte těsto a posypejte ho trochou strouhanky. Na těsto poklaďte vychlazenou špenátovou směs. Na směs nakrájejte plátky rajčat a mozzarelly. Všechno pak zatočte jako závin, potřete vajíčkem a dejte zapéct do trouby při 180 stupních asi na půl hodiny. 

Zdroj: https://www.muzemejistzdraveji.cz/rady-a-tipy/jak-propasovat-ovoce-a-zeleninu-do-jidelnicku-i-zarytym-masozravcum