Kapustové karbanátky
Potřebujete: Kapustu (již připravená a nařezaná je k dostání třeba od Dione), 200 g brambor, jarní cibulku nakrájenou na kolečka, nasekaný koriandr, sůl, pepř, kmín, 3 lžíce másla.
Příprava: Nejprve si připravte kapustu. Ze sáčku ji vsypte do hrnce s 500 ml osolené vroucí vody, krátce povařte a sceďte. Ještě v době, kdy se vám vaří kapusta, si na másle orestujte jarní cibulku. Tu na závěr osolte a opepřete, pokud bude jídlo i pro děti, použijte koření až na porce určené dospělým. Brambory uvařte v osolené a okmínované vodě, pak je rozšťouchejte. Kapustu, cibulku a brambory smíchejte dohromady. Rukama namočenýma ve studené vodě pak tvarujte karbanátky, které na másle po obou stranách opečte do zlatova. Podávat je můžete s oblíbeným dipem v opečené housce, s pošírovaným vejcem a rajčatovým salátkem. Do směri můžete před přípravou přidat i nakrájenou uzenou šunku nebo libovou slaninu.