ladynet.cz

Září

Vyzkoušejte netradiční bramborový nákyp se špenátem nebo marcipánové koblížky

Září 12th, 2016

Couple cooking in kitchen

Pokud neustále hledáte triky, které vám usnadní přípravu domácích jídel, podívejte se na sortiment zboží značky Dione.

Nejoblíbenější směsi ovoce nebo zeleniny můžete mít neustále v mrazáku a vykouzlit díky nim polévku, hlavní chod nebo dezert za pár minut. A pokud se vám do vaření vůbec nechce? Pak vyzkoušejte různé předpřipravené směsi s kuřecím masem a rýží nebo těstovinami. Ty stačí vysypat do pánvičky s trochou tuku a vody. Uvařeno budete mít za 10 minut. O nutriční hodnoty nemusíte mít strach, směsi obsahují spoustu zeleniny a další suroviny té nejvyšší kvality. Pokud máte více času, vyzkoušejte následující dva recepty:

Bramborový nákyp s listovým špenátem Dione a sýrem si můžete udělat jako vegetariánský oběd nebo večeři a podávat ho se zelným salátem. Také si k němu můžete upéct vepřovou panenku se sýrovou omáčkou. Na nákyp budete potřebovat:

750 g brambor (varný typ A)

400 g špenátu listového řezaného Dione

100 g eidamu

1 ks středně velké cibule

40 g másla

5 ks vajec

2 stroužky česneku

sůl

mletý černý pepř

strouhanku

Do  vroucí osolené vody si dejte vařit středně velké brambory. Po uvaření je nechte vychladit a nakrájejte je na malé kostičky. Mezitím si na másle orestujte nadrobno nakrájenou cibulku, po chvíli přidejte rozdrcený česnek a smíchejte s listovým špenátem Dione. Osolte a opepřete dle vlastní chuti. Po vychladnutí špenátu přidejte nahrubo nastrouhaný eidam, žloutky, vyšlehaný sníh z bílků a na kousky nakrájené brambory, dochuťte a lehce promíchejte. Vzniklou směs dejte do vymazané a strouhankou vysypané formy. Vložte do trouby vyhřáté na 160° C a zapékejte cca 40 min.

Pokud dostanete chuť na dezert, vyzkoušejte marcipánové koblížky v mandlích s vanilkovou pěnou a malinovou omáčkou. Připravte si na ně:

0,1 l mléka

0,3 l smetany 33 %

0,1 l bílého vína

200 g piškotů

100 g plátků mandlí

80 g marcipánu

1 malinovou dřeň Dione

1 vanilkový lusk nebo vanilkový cukr

5 žloutků

2 polévkové lžíce cukru

1 jablko

olej na smažení

Piškoty rozdrťte a smíchejte s nastrouhaným jablkem a nastrouhaným marcipánem. Přidejte 3 žloutky, část plátků mandlí a všechno dobře promíchejte. Ze vzniklé hmoty tvořte kuličky, které obalíte nejprve v rozmíchaném žloutku s mlékem a poté ve zbylých mandlích. Připravené kuličky smažte dozlatova a nechte je odkapat na papírových utěrkách. Pak si připravte vanilkovou pěnu, kterou uděláte z bílého vína, vanilkového cukru a žloutku, vše vyšlehejte ve vodní lázni do pěny a opatrně přidejte smetanu. Marcipánové kuličky podávejte s vanilkovou pěnou a malinovou omáčkou, kterou připravíte z rozmrazené a promíchané malinové dřeně Dione.

Související produkt