Sehnat v zimě kvalitní zeleninu neni nic snadného. V některých případech je proto lepší vsadit na mraženou. Dnes jsou totiž k dostání i směsi nebo jednodruhová zelenina, které se chutí zcela vyrovnají té čerstvé. Kvalitní zelenina se sklízí ve stadiu nejvyšší zralosti a je takřka ihned hluboce zmrazena. Díky tomu se uchová většina vitamínů. Důležité je také, aby byla dobře očištěna. K oblíbeným druhům mražené zeleniny patří špenát a polévkové směsi, k dostání jsou ale i další zajímavé kombinace, např. na asijská jídla atd. Při nákupu si všímejte, aby nebyla zelenina již jednou rozmrazená. To poznáte tak, že jsou v ní kusy ledu nebo je zelenina v jedné hroudě. Sledujte také obsah vody, množství větší než 5% musí být uvedeno na obalu.
Naše směs "Dione - Asie" si v testu vedla výborně. Zde je hodnocení redakce: "Výborná křupavá zelenina se žampiony, která chutná skoro jako čerstvá, ideální ke smaženým nudlím nebo s rýží."
Orientační cena: 29 Kč