i-journal

Únor

ZELENINOVÉ A OVOCNÉ SMĚSI DIONE PLNÉ VITAMÍNŮ!

redZdroj: Dione26.1.2017Gastronomie 

image DioneVhodnou alternativou čerstvých plodů je nejen v zimě zmrazené ovoce a zelenina, které dostanete v průběhu celého roku ve stejně vysoké kvalitě. V případě produktů značky Dione se často jedná o druhy vypěstované na území České republiky, oceněné značkou Klasa. Všechny druhy ovoce a zeleniny jsou sklízeny ve stádiu optimální zralosti a do několika hodin hluboce zmrazeny. Díky tomuto osvědčenému postupu je ztráta vitaminů minimální. 
Velkou výhodou zmrazených produktů Dione je, že je můžete mít doma kdykoliv k dispozici.

zelenina
Orientační ceny výrobků:

Borůvky lesní Dione 200 g – 44,90 Kč         

S kukuřicí Dione 350 g – 9,90 Kč            

Bretaňská Dione 350 g – 26,90 Kč

Francouzská Dione 350 g – 17,90 Kč 

Dýně Hokaido Dione Extra 450 g – 29,90 Kč

Malinová dřeň Dione 80 g – 19,90 Kč        

Maliny Dione 200 g – 49,90 Kč 


Společnost Agrimex Vestec a.s., vyrábějící produkty značky Dione, oslavila již 20let na trhu. K této příležitosti vznikla nová řada zmrazeného ovoce a zeleniny Dione ExtraTato řada nabízí několik novinek a výhod. Řada Dione Extra je nyní schopna operativně přizpůsobovat gramáže i složení potřebám klienta. Pod tuto značku bylo vybráno dvanáct sortimentních novinek: směsi Minestrone, Lečo, Ratatouille, Sombrero, Zelenina na grill, Lesní směs, jednodruhové Jahody mražené, Jahody plátek, Švestky půlené, Višně odpeckované, Dýně Hokaido a Kukuřice klasy řezy. Jakmile bude u těchto druhů, po jejich zavedení na trh optimalizována velikost balení a případné změny ve složení, bude sortiment dále rozšiřován o další novinky.

Novinkou je i obal výrobku, na kterém převažují transparentní průhledy do vnitřku tak, aby bylo zřetelně vidět druhové složení, velikost a kvalita komponentů i barevná pestrost směsí.

zelenina

Sklizenou surovinu Agrimex Vestec a.s. zpracovává v nejmodernějším výrobně-skladovém areálu v České republice, v Panenských Břežanech. Strategická poloha závodu umožňuje zpracování sklizené zeleniny během několika hodin po sklizni. Produkty značky Dione jsou k dostání ve všech běžných potravinových řetězcích jako je např. Albert, Billa, Kaufland nebo Tesco. Recepty a tipy, jak výrobky Dione zpracovat najdete na www.mojedione.cz.
 

polevkaDýňová polévka 

Počet porcí 4

Čas přípravy 30 min

Ingredience

  • 1 balení Dýně Hokaido Dione Extra 450g
  • 1 ks cibuledýně
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks zeleninový bujón
  • sůl
  • olivový olej
  • 80g másla
  • ½  lžičky kari
  • V hrnci osmahneme na másle lehce dozlatova nakrájenou cibulku.
  • Poté přidáme na kousky nakrájenou mrkev a za chvíli dýni Hokaido Dione Extra.
  • Vše orestujeme, osolíme, přidáme vodu s bujónem a vaříme doměkka cca.15 min.
  • Nakonec vše rozmixujeme a dochutíme ½ lžičkou kari, osolíme, opepříme dle chuti a necháme ještě povařit  3-4 minuty.
  • Můžeme ozdobit opraženými semínky dýně a kapkou olivového oleje.
  •  

    Čerstvý losos se zeleninou a polníčkem 

    Počet porcí 1losos

    Hotové za 20min.

    Ingredience

  • 1 balení Bretaňská směs Dione 350g
  • 200g čerstvý losos
  • polníček
  • zeleninový vývarbretaňská zelenina
  • olivový olej
  • máslo, sůl, pepř
  • Postup

  • Čerstvého lososa očistíme, ze všech stran zatáhneme na pánvi s olivovým olejem a trochou másla.
  • Do pánve s masem vysypeme ze sáčku zeleninovou směs Bretaňskou Dione a orestujeme.
  • Poté lehce podlijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme a pod pokličkou podusíme do měkka.
  • Polníček promícháme s olivovým olejem.
  • Nakonec podáváme čerstvého lososa s Bretaňskou zeleninou a polníčkem.
  •  

    Rukolový salátek s marinovanými fazolkami a malinovým dressinkem 

    salátPočet porcí 4

    Čas přípravy 15 min

    Doba vaření 5 min

    Ingredience

  • 1ks Malinová dřen Dione 80g
  • 350g mražené fazolové lusky celé
  • 1 balení rukoly 250g
  • 2-3ks stroužky česneku
  • 1x menší sklenička sušených rajčátek
  • vinný ocet, olivový olej
  • sůl, bílý mletý pepř
  • Postup

  • Mražené fazolové lusky celé spaříme v osolené vodě a poté necháme vychladit do studené vody.
  • Vychlazené fazolky osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný česnek, na nudličky pokrájená sušená rajčata a pokapeme vinným octem a olejem ze sušených rajčátek. (Dáme do nádoby dřeňodležet do lednice.)
  • Mezitím si připravíme malinový dressing  z  1ks malinové dřeně Dione.
  • Malinový dressing si připravíme z 1ks malinové dřeně, zbylého oleje ze sušených rajčat, které vyšleháme, přidáme vinný ocet, dochutíme solí a bílým pepřem, vše ještě společně zamícháme.
  • Vychlazenou fazolkovou směs smícháme s rukolou a pokapeme připraveným malinovým dressinkem.
  •  

    Borůvkovo – banánové smoothie 

    smoothieRychlovka

    Počet porcí 2

    Hotové za 10min.

    Ingredience

  • 1 balení Borůvky Dione 200g
  • 1 banán
  • ½ šálku bílého jogurtuborůvky
  • 1 polévková lžíce medu
  • 100 ml vody
  • Postup

  • Do smoothie makeru nebo mixéru vložte rozmrazené borůvky Dione, přidejte banán nakrájený na plátky, ½ šálku bílého jogurtu a vše zalijete vodou.
  • Nakonec přidejte lžíci medu a promixujte.
  • Více na www.mojedione.cz

Postup