Minutkové obědy či večeře z českých surovin
Zvlášť v náročném pracovním týdnu každý z nás občas ocení nějaký recept, který se takzvaně udělá sám. Snadných tipů, jak nasytit celou rodinu je mnoho, často je ale problém jejich výživová hodnota. Ten naštěstí vyřešila česká značka Dione, která nabízí různé druhy zmrazeného ovoce, zeleniny a jejich směsi.
Všechny plody jsou sklízeny ve stavu nejvyšší zralosti a hluboce zamrazovány jen pár hodin po utržení. Uchovají si tak nejen svou přirozenou chuť a barvu, ale i drtivou většinu nutričních hodnot a vitaminů. Takže jsou skvělou alternativou pro čerstvé ovoce a zeleninu.
Produkty řady Dione navíc neobsahují žádné konzervanty ani přidané látky
Vždy si tedy můžete být jisti, že dostanete tu nejvyšší kvalitu. Značka Dione nabízí i různé směsi, které vám usnadní práci v kuchyni. Vyzkoušejte třeba recept na
Staročeská bramboračka
Potřebujeme: máslo, 1 balení Bramborové s hříbky Dione, 2 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, 1 stroužek česneku, majoránku
Postup: Na másle orestujte směs Bramborová Dione, zaprašte moukou, zalijte litrem vody a přiveďte k varu. Pak už jen ochuťte rozdrceným stroužkem česneku, solí, pepřem, majoránkou, krátce povařte a podávejte.
Kuskus s letní zeleninou
A nenechte se zmást názvem receptu, kvalitní ingredience na něj seženete díky české značce Dione kdykoliv během roku.
Potřebujeme: 150 g kuskusu, 1 lžíci olivového oleje, máslo, 1 balení Letní směsi Dione, sůl, bylinkové máslo
Postup: Příprava vám nezabere víc než 25 minut. Do kuskusu přidejte olivový olej a zalijte vroucí vodou tak, aby byl kuskus celý ponořený. Přiklopte a nechte 5-7 minu odstát. V mezičase si na pánvi rozpusťte máslo, orestujte na něm Letní směs Dione, osolte a dochuťte bylinkovým máslem. Do napařeného kuskusu přidejte orestovanou zeleninu, zamíchejte a podávejte. Směs můžete doladit pálivým kečupem, chilli omáčkou nebo třeba strouhaným parmazánem.
Blanka Opltová