Family Fresh News

Únor

Zeleninové a ovocné směsi Dione jsou plné vitamínů

13. února 2017, komentáře: 0Vhodnou alternativou čerstvých plodů je nejen v zimě zmrazené ovoce a zelenina, které dostanete v průběhu celého roku ve stejně vysoké kvalitě. V případě produktů značky Dione se často jedná o druhy vypěstované na území České republiky, oceněné značkou Klasa.

Zeleninové a ovocné směsi Dione jsou plné vitamínů

Všechny druhy ovoce a zeleniny jsou sklízeny zraléé a do několika hodin hluboce zmrazené. Díky tomuto osvědčenému postupu je ztráta vitaminů minimální. Velkou výhodou zmrazených produktů Dione je, že je můžete mít doma kdykoliv k dispozici.
Spolu se společností Společnost Agrimex Vestec a.s., která vyrábí produkty značky Dione na našem trhu už dvacet let, nabízíme několik chutných receptů, které jsme v redakci chutnali.

Facebook 

Čerstvý losos se zeleninou a polníčkem 
Ingredience: 1 balení Bretaňská směs Dione 300g200g čerstvého lososu, polníček, zeleninový vývar, olivový olej, máslo, sůl, pepř

Postup:
Čerstvého lososa očistíme, ze všech stran zatáhneme na pánvi s olivovým olejem a trochou másla. Do pánve s masem vysypeme ze sáčku zeleninovou směs a orestujeme. Poté lehce podlijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme a pod pokličkou podusíme do měkka. Polníček promícháme s olivovým olejem. Nakonec podáváme čerstvého lososa s Bretaňskou zeleninou a polníčkem.

Dýňová polévka
Ingredience: 
1 balení Dýně hokaido Dione extra 450g, 1 cibule, 1 mrkev, 1  zeleninový bujón, sůl, olivový olej, 80g másla, ½  lžičky kari

Postup: 
V hrnci osmahneme na másle lehce dozlatova nakrájenou cibulku. Poté přidáme na kousky nakrájenou mrkev a za chvíli dýni Hokaido Dione Extra. Vše orestujeme, osolíme, přidáme vodu s bujónem a vaříme doměkka cca.15 minut. Nakonec vše rozmixujeme a dochutíme ½ lžičkou kari, osolíme, opepříme dle chuti a necháme ještě povařit  3-4 minuty. Můžeme ozdobit opraženými semínky dýně a kapkou olivového oleje.

Brambrový salát
Ingredience: 1 balení zeleninové směsi s kukuřicí, 4 středně velké brambory (varný typ A)2 vejce3 velké nakládané kyselé okurky,  sůlpepřmajonézapetrželka

Postup: 
Mraženou zeleninovou směs vsypte do hrnce s 250 ml osolené vroucí vody. V zakrytém hrnci krátce povaříme, scedíme a necháme vychladnout. Do vroucí osolené vody dáme vařit 4 středně velké brambory (varný typ A), uvaříme ve slupce a necháme vychladit. Poté nakrájíme na kostičky. Uvaříme 2 vejce natvrdo, které po vychladnutí nakrájíme na malé kostičky. Mezitím si nakrájíme 3 nakládané velké kyselé okurky na malé kostičky. Vše dohromady smícháme, osolíme, opepříme a vmícháme majonézu. Můžeme ozdobit petrželkou a uložíme do chladu.

Redakce FFN

www.mojedione.cz

 

 

 

Fotogalerie k článku