Využijte směsi Dione při vaření a ušetřený čas věnujte těm, které máte rádi
Možná používáte mražené ovocné a zeleninové směsi ve všední dny, protože vám usnadňují práci v kuchyni, když nemáte čas. Jejich výhoda ale nespočívá jen v časové úspoře, protože jsou všechny suroviny už omyté, oloupané a nakrájené. Hlavně v zimě také oceníte, že i když nejsou jednotlivé plody v sezóně sklizně, pořád jsou plné chuti, živin a vitamínů, protože byly sklízeny v nejvyšším stádiu zralosti. Následně byly hloubkově zmrazeny. I díky tomu si můžete na Silvestra nebo valentýnskou oslavu koupit k šampaňskému sáček mražených jahod Dione. S bezbarvými a beztvarými jahodami, které znáte z konzerv, nemají nic společného.
A pusťte se i do dalších tipů. Recept na Malinové pokušení bude skvělou tečkou valentýnské večeře. Do té se můžete pustit sami nebo svou drahou polovičku pozvat do oblíbené restaurace. Vlastnoručně vyrobený dezert pak můžete podávat po návratu domů jako překvapení. Krémovou rybí polévku zkuste vařit v průběhu celého roku, nejen na Štědrý večer. Ryby jsou totiž bohaté na omega-3 mastné kyseliny, které lidskému tělu velmi prospívají.
Na těsto k Malinovému pokušení si připravte:
150g polohrubé mouky
100 g cukru moučka
50g másla
1 vejce
4 lžíce mléka
1 balení kypřícího prášku
Na náplň budete potřebovat:
1 balení Maliny Dione 200g
1 kelímek mascarpone 125g
2 žloutky
30 g cukru moučka
Měkké máslo s vejci a cukrem utřete do pěny, přidejte mléko a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Těsto urovnejte do vymazané a vysypané formy a pečte při 180°C asi 25 minut. Mezitím si připravíme krém z mascarpone, žloutků a cukru, který naneste na ještě vlažné těsto. Vršek ozdobte malinami Dione.
Na Krémovou rybí polévku si připravte:
ocas a odkrojky z ryby
1 balení Pod svíčkovou Dione 350 g
250 ml smetany na vaření
80 g másla
40 g hladké mouky
1 stroužek česneku
muškátový oříšek
sůl
pepř
Do hrnce s osolenou vodou dejte vařit kapří ocas a další odkrojky asi na 15 minut. Vývar potom sceďte a oberte maso. Potom na rozehřátém másle osmažte zeleninu Pod svíčkovou Dione a česnek. Zeleninu zaprašte moukou, zalijte vývarem a vařte asi 10 minut. Ochuťte pepřem, muškátovým oříškem a přilijte smetanu. Nakonec všechno rozmixujte a můžete podávat. Ideálně ještě dozdobte petrželkou a podávejte s krutony.
Orientační ceny výrobků:
Maliny Dione 200 g – 49,90 Kč
Pod svíčkovou Dione 350 g – 14,90 Kč
Bramborová s hříbky Dione 350 g – 35,90 Kč
Sombrero Dione Extra 450 g – 29,90 Kč
Český hrášek Dione 350 g – 19,90 Kč
Špenát ochucený Dione 400 g – 16,90 Kč
Jahody Dione 350 g – 46,90 Kč
Společnost Agrimex Vestec a.s., vyrábějící produkty značky Dione, oslavila vloni 20let na trhu. K této příležitosti vznikla nová řada zmrazeného ovoce a zeleniny Dione Extra. Tato řada nabízí několik novinek a výhod. Řada Dione Extra je nyní schopna operativně přizpůsobovat gramáže i složení potřebám klienta. Pod tuto značku bylo vybráno dvanáct sortimentních novinek: směsi Minestrone, Lečo, Ratatouille, Sombrero, Zelenina na grill, Lesní směs, jednodruhové Jahody mražené, Jahody plátek, Švestky půlené, Višně odpeckované, Dýně Hokaido a Kukuřice klasy řezy.
Jakmile bude u těchto druhů, po jejich zavedení na trh optimalizována velikost balení a případné změny ve složení, bude sortiment dále rozšiřován o další novinky.
Novinkou je i obal výrobku, na kterém převažují transparentní průhledy do vnitřku tak, aby bylo zřetelně vidět druhové složení, velikost a kvalita komponentů i barevná pestrost směsí.
Sklizenou surovinu Agrimex Vestec a.s. zpracovává v nejmodernějším výrobně-skladovém areálu v České republice, v Panenských Břežanech. Strategická poloha závodu umožňuje zpracování sklizené zeleniny během několika hodin po sklizni. Produkty značky Dione jsou k dostání ve všech běžných potravinových řetězcích jako je např. Albert, Billa, Kaufland nebo Tesco. Recepty a tipy, jak výrobky Dione zpracovat najdete na www.mojedione.cz