Nachystejte si kapustu a luštěniny v jídlech, po kterých se zapráší

Nachystejte si kapustu a luštěniny v jídlech, po kterých se zapráší

Kapusta získala nepříliš dobrou pověst především díky výtvorům mnoha školních jídelen. A luštěniny jí kdysi bývaly v patách. Kapustu si však můžeme představit jako zelený štít proti řadě zákeřných nemocí, spolu s luštěninami je nabitá vitamíny, minerály, vlákninou a dokáže dobít energií. Je proto škoda odstavit ji na vedlejší kolej. Stačí si vybrat dobrý recept. Mexická polévka a vegetariánské kapustové karbanátky pak zmizí z talíře během chvilky.


Na mexickou polévku budete potřebovat:

  • 1 balení Sombrero Dione Extra 450 g
  • 400 g zadního hovězího
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • sladkou papriku
  • petržel
  • koriandr nať

Hovězí maso nakrájejte na drobné kousky a spolu s cibulí a česnekem orestujte na olivovém oleji.

Osolte, opepřete a poduste do měkka přibližně 45 min. Mezitím si zeleninovou směs Sombrero Dione Extra 450 g připravte podle návodu na obalu. Tj. vysypte do cca 200 ml osolené vroucí vody a v zakrytém hrnci krátce povařte a pak sceďte. Poté smíchejte Sombrero Dione Extra 450 g s masem, dochuťte kořením a vařte dalších 15 min. Polévku můžete ještě dochutit čerstvě nakrájeným koriandrem.

Přípravu polévky je možné také shlédnout na videu: http://bit.ly/2vuHMPS

 

Po výrazné a hutné polévce si můžete odlehčit vaše menu skvělými vegetariánskými kapustovými karbanátky. Pro přípravu 6-8 ks budete potřebovat:

  • 1 balení Kapusty řezané Dione 450 g
  • 200 g brambor
  • jarní cibulku
  • nasekaný koriandr
  • 3 lžíce másla a na opékání
  • špetku chilli
  • sůl
  • pepř

Kapustu řezanou Dione 450 g vysypte ze sáčku do hrnce s půl litrem osolené vroucí vody, krátce povařte a sceďte. Mezitím si nakrájejte na kolečka jarní cibulku, orestujte na másle, osolte, opepřete.

Uvařte zhruba 200 g oloupaných nakrájených brambor, které osolte a pokmínujte. Poté brambory rozšťouchejte. Smíchejte povařenou kapustu s orestovanou jarní cibulkou, přidejte rozšťouchané brambory, koriandr, sůl, pepř a chilli dle chuti. Rukama namočenýma ve studené vodě tvořte karbanátky, které na másle po obou stranách opečte do zlatova.

 

Orientační ceny výrobků:

  • Špenát ochucený Dione 400 g - 17,40 Kč       
  • Exclusive Polévková Dione 350 g - 18,90 Kč
  • Sombrero Dione Extra 450 g - 33,20 Kč
  • Kapusta řezaná Dione 450 g - 21,90 Kč

Společnost Agrimex Vestec a.s., vyrábějící produkty značky Dione, oslavila vloni 20let na trhu. K této příležitosti vznikla nová řada zmrazeného ovoce a zeleniny Dione Extra. Tato řada nabízí několik novinek a výhod. Řada Dione Extra je nyní schopna operativně přizpůsobovat gramáže i složení potřebám klienta. Pod tuto značku bylo vybráno jedenáct sortimentních novinek: směsi Minestrone, Ratatouille, Sombrero, Zelenina na grill, Bretaňská, Směs na bramborový salát, jednodruhové Jahody plátek, Švestky půlené, Višně odpeckované, Dýně Hokaido a Kukuřice klasy řezy.

Jakmile bude u těchto druhů, po jejich zavedení na trh optimalizována velikost balení a případné změny ve složení, bude sortiment dále rozšiřován o další novinky. Novinkou je i obal výrobku, na kterém převažují transparentní průhledy do vnitřku tak, aby bylo zřetelně vidět druhové složení, velikost a kvalita komponentů i barevná pestrost směsí.

Sklizenou surovinu Agrimex Vestec a.s. zpracovává v nejmodernějším výrobně-skladovém areálu v České republice, v Panenských Břežanech. Strategická poloha závodu umožňuje zpracování sklizené zeleniny během několika hodin po sklizni. Produkty značky Dione jsou k dostání ve všech běžných potravinových řetězcích jako je např. Albert, Billa, Kaufland nebo Tesco. Recepty a tipy, jak výrobky Dione zpracovat najdete na www.mojedione.cz.

 

Mediální servis:

cammino…

Dagmar Kutilová

EMAIL: kutilova@cammino.cz                                      

GSM: +420 606 687 506

www.cammino.cz

 

Příloha