Nachystejte si kapustu a luštěniny v jídlech, po kterých se zapráší
Kapusta získala nepříliš dobrou pověst především díky výtvorům mnoha školních jídelen. A luštěniny jí kdysi bývaly v patách. Kapustu si však můžeme představit jako zelený štít proti řadě zákeřných nemocí, spolu s luštěninami je nabitá vitamíny, minerály, vlákninou a dokáže dobít energií. Je proto škoda odstavit ji na vedlejší kolej. Stačí si vybrat dobrý recept. Mexická polévka a vegetariánské kapustové karbanátky pak zmizí z talíře během chvilky.
Na mexickou polévku budete potřebovat:
- 1 balení Sombrero Dione Extra 450 g
- 400 g zadního hovězího
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- olivový olej
- sůl
- pepř
- sladkou papriku
- petržel
- koriandr nať
Hovězí maso nakrájejte na drobné kousky a spolu s cibulí a česnekem orestujte na olivovém oleji.
Osolte, opepřete a poduste do měkka přibližně 45 min. Mezitím si zeleninovou směs Sombrero Dione Extra 450 g připravte podle návodu na obalu. Tj. vysypte do cca 200 ml osolené vroucí vody a v zakrytém hrnci krátce povařte a pak sceďte. Poté smíchejte Sombrero Dione Extra 450 g s masem, dochuťte kořením a vařte dalších 15 min. Polévku můžete ještě dochutit čerstvě nakrájeným koriandrem.
Přípravu polévky je možné také shlédnout na videu: http://bit.ly/2vuHMPS
Po výrazné a hutné polévce si můžete odlehčit vaše menu skvělými vegetariánskými kapustovými karbanátky. Pro přípravu 6-8 ks budete potřebovat:
- 1 balení Kapusty řezané Dione 450 g
- 200 g brambor
- jarní cibulku
- nasekaný koriandr
- 3 lžíce másla a na opékání
- špetku chilli
- sůl
- pepř
Kapustu řezanou Dione 450 g vysypte ze sáčku do hrnce s půl litrem osolené vroucí vody, krátce povařte a sceďte. Mezitím si nakrájejte na kolečka jarní cibulku, orestujte na másle, osolte, opepřete.
Uvařte zhruba 200 g oloupaných nakrájených brambor, které osolte a pokmínujte. Poté brambory rozšťouchejte. Smíchejte povařenou kapustu s orestovanou jarní cibulkou, přidejte rozšťouchané brambory, koriandr, sůl, pepř a chilli dle chuti. Rukama namočenýma ve studené vodě tvořte karbanátky, které na másle po obou stranách opečte do zlatova.
Orientační ceny výrobků:
- Špenát ochucený Dione 400 g - 17,40 Kč
- Exclusive Polévková Dione 350 g - 18,90 Kč
- Sombrero Dione Extra 450 g - 33,20 Kč
- Kapusta řezaná Dione 450 g - 21,90 Kč
Společnost Agrimex Vestec a.s., vyrábějící produkty značky Dione, oslavila vloni 20let na trhu. K této příležitosti vznikla nová řada zmrazeného ovoce a zeleniny Dione Extra. Tato řada nabízí několik novinek a výhod. Řada Dione Extra je nyní schopna operativně přizpůsobovat gramáže i složení potřebám klienta. Pod tuto značku bylo vybráno jedenáct sortimentních novinek: směsi Minestrone, Ratatouille, Sombrero, Zelenina na grill, Bretaňská, Směs na bramborový salát, jednodruhové Jahody plátek, Švestky půlené, Višně odpeckované, Dýně Hokaido a Kukuřice klasy řezy.
Jakmile bude u těchto druhů, po jejich zavedení na trh optimalizována velikost balení a případné změny ve složení, bude sortiment dále rozšiřován o další novinky. Novinkou je i obal výrobku, na kterém převažují transparentní průhledy do vnitřku tak, aby bylo zřetelně vidět druhové složení, velikost a kvalita komponentů i barevná pestrost směsí.
Sklizenou surovinu Agrimex Vestec a.s. zpracovává v nejmodernějším výrobně-skladovém areálu v České republice, v Panenských Břežanech. Strategická poloha závodu umožňuje zpracování sklizené zeleniny během několika hodin po sklizni. Produkty značky Dione jsou k dostání ve všech běžných potravinových řetězcích jako je např. Albert, Billa, Kaufland nebo Tesco. Recepty a tipy, jak výrobky Dione zpracovat najdete na www.mojedione.cz.
Mediální servis:
cammino…
Dagmar Kutilová
EMAIL: kutilova@cammino.cz
GSM: +420 606 687 506