Zeleninová polévka s mletým hovězím a fazolemi po mexicku

Polévky
Počet porcí
2

Ingredience

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 balení Sombrero Dione Extra 450g
  • 500 ml masového vývaru
  • 300 ml pasírovaných rajčat
  • 300 g červených fazolí v rajčatovém nálevu
  • 300 g bílých fazolí v rajčatovém nálevu
  • 2 ks stroužku česneku
  • 1 ks cibule
  • 4 lžíce sekané petrželové nati
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky sušeného koriandru
  • špetka třtinového cukru
  • olej
  • pepř
  • sůl

Česneková smetana:

  • 200 g husté kysané smetany
  • 1-2 stroužky česneku
  • sůl

Související produkt

Postup

  1. Na másle asi 15 minut restujeme zeleninovou směs  Sombrero Dione Extra, pak odstavíme.
  2. Na oleji osmažíme cibulku nakrájenou na drobno, když lehce zezlátne, přidáme nasekaný česnek.
  3. Po dvou minutách přidáme mleté maso smíchané se solí, skořicí, pepřem a koriandrem. Mícháme, dokud maso nezíská šedou barvu.
  4. Pak přilijeme pasírovaná rajčata a deset minut povaříme. Přilijeme vývar a vaříme asi 40 minut.
  5. Když máme hotovo, přidáme fazole i s nálevem a restovanou zeleninu.
  6. Potom ochutíme solí, pepřem a cukrem, přidáme sekanou petrželovou nať a vypneme.
  7. Nakonec zeleninovou polévku ozdobíme česnekovou smetanou, kterou připravíme smícháním nastrouhaného česneku, husté kysané smetany a solí.

Autorkou receptu je daniela.pise.cz