Závin s anglickou slaninou

Dezert
Počet porcí
4

Čas přípravy

60min.

Ingredience

  • 1 balení Lečo Dione 350 g
  • 1 balíček listového těsta
  • 200 g kuřecího masa nebo šunky  
  • 150 g anglické slaniny
  • 150 g eidamu
  • 4 lžíce kečupu
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • sůl

Související produkt

Postup

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Papriku a rajčata nakrájíme na drobné kostičky. Kuřecí maso nebo šunku nakrájíme na menší kousky. Eidam nastrouháme na jemno.
  2. Listové těsto rozválíme, potřeme kečupem a na to dáváme postupně všechny připravené suroviny: anglickou slaninu, kuřecí maso nebo šunku a nastrouhaný eidam, 1 balení leča DIONE a nakrájenou cibuli na plátky. Nakonec vše posolíme a zavineme.
  3. Závin položíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme asi 40 minut při 160 °C, dokud není povrch zlatavý.
  4. Slaný závin s anglickou slaninou můžeme podávat jako předkrm i večeři.

Autorkou receptu je  Anna Pytlíková  z Holýšova

Poznámka: Přípravu tohoto receptu jsem viděla  v televizi a pro velký úspěch jsem jej zařadila mezi oblíbené recepty.
Závin dělám buď k večeři a nebo jako svačinu při oslavě narozenin, nebo svátku. Se zeleninou DIONE odpadá krájení a příprava je rychlejší.