Zapečené kapustičky

Hlavní chod

Ingredience

100 g anglické slaniny 1 větší cibule 1 lžíce přepuštěného másla 1 lžíce olivového oleje 2 jarní cibulky 350 g růžičkové kapusty Dione hrst posekaných bylinek (šalvěj, estragon, tymián) 2 vejce 200 ml smetany ke šlehání 120 g sýru gouda sůl pepř 1 lžíce másla strouhanka na vysypání

Související produkt

Počet porcí
4
Hotové za
45min.

Postup

Růžičkovou kapustu vyndáme z mrazáku a necháme povolit. Na pánvi si rozpálíme přepuštěné máslo a olivový olej a osmahneme na ní nadrobno nakrájenou cibuli. Když nám zezlátne, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu a trošku ji vysmažíme. Povolenou kapustu rozpůlíme, přidáme na pánev společně s nasekanou jarní cibulkou ke slanině a chvilku restujeme. Nakonec zasypeme bylinkami. V nádobě si smícháme vejce, smetanu ke šlehání, sýr a celé podle chuti opepříme a osolíme. Zapékací formu si vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Hotovou směs s kapustičkami dáme do formy a zalijeme vaječnou směsí. Pečeme na 180 stupňů 20 - 25 minut.