Zapečené brambory se špenátem, hráškem a tuňákem

Hlavní chod
Počet porcí
4

Ingredience

Postup

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, cibuli nakrájíme na kolečka.
  2. Mražený špenát Dione dáme na pánvičku a krátce zahřejeme, dokud se nám nerozmrazí. Ke konci k němu můžete přidat i mražený hrášek Dione.
  3. Zapékací mísu vymažeme trochou oleje (např. olivového), poklademe vrstvou brambor a na ni pak dáme polovinu množství cibule, směsi špenátu s hráškem a tuňáka.
  4. Vše zalijeme třetinou předem připravené tekuté směsi z vajec, smetany, koření a soli.
  5. Dáme další vrstvu z brambor a zbylou polovinu cibule, špenátu, hrášku a tuňáka. Zalijeme druhou třetinou smetanovo-vaječné směsi.
  6. Zakončíme vrstvou brambor zalitou zbytkem smetanovo-vaječné směsi.
  7. Pečeme v troubě při 190 °C. Po 45 minutách posypeme strouhaným sýrem a pečeme dalších cca 10 minut. Brambory musí být po zapečení měkké. Podáváme ozdobené petrželkou.

 

Autorkou receptu je blogerka www.mezihrnci.cz