Vinná klobása s lehkým bramborovým salátem

Hlavní chod

Ingredience

  • 800 g vinných klobás
  • 1 lžíce sádla

Na salát:

  • 500 g uvařených brambor ve slupce
  • 1 červená cibule
  • 350 g zeleninové směsi Exclusive Julienne
  • 3 vejce
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžička jablečného octa
  • hrst nasekané pažitky
  • sůl
  • pepř

Sladkokyselý nálev:

  • 1 l vody
  • 2 lžíce vinného octa
  • 1 lžíce cukru
  • ½ lžičky soli

Související produkt

Počet porcí
4
Čas přípravy
75min.

Postup

  1. Zeleninovou směs krátce povaříme ve sladkokyselém nálevu.
  2. Brambory uvařené ve slupce oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme do misky. Přidáme na jemné proužky nakrájenou červenou cibuli, povařenou vychladlou zeleninovou směs, hrst nasekané čerstvé pažitky a na půlkolečka nakrájená vajíčka. Vše osolíme, opepříme a promícháme se zálivkou z hořčice, oleje a octa. Necháme minimálně hodinu odležet.
  3. Vinné klobásy stočíme, spíchneme párátkem a opékáme na troše sádla z obou stran do zlatova.
  4. Vinné klobásy podáváme s bramborovým salátem.