Tvarohovo-čokoládové řezy s Malinami

Dezert
Počet porcí
4

Čas přípravy

55min.

Ingredience

I. těsto:

  • 2 hrnky hladké mouky
  • ¾ hrnku cukru +vanilkový
  • 1 kypřící prášek
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 hrnek mléka
  • ½ hrnku oleje
  • 2 vejce
  • citronová kůra

II. těsto:

  • ½ kg tučného tvarohu
  • ½ hrnku cukru
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový puding  v prášku
  • 1 hrnek mléka
  • 1 lžíce rumu

Související produkt

Postup

  1. První těsto vytvoříme smícháním všech ingrediencí.
  2. Druhé těsto: do tvarohu vmícháme cukr, celé vejce a přilijeme mléko, do kterého jsme přisypali pudingový prášek.
  3. Na plech vyložený pečícím papírem rozprostřeme tmavé těsto, které polijeme tvarohovou hmotou.
  4. Na závěr vmáčkneme Maliny Dione a pečeme na 180 °C cca 40 minut.

Autorkou receptu je Eva Kadochová z Prahy.

 Poznámka: Tento recept mne napadl po té, když jsem přemýšlela, jak zabalit ovoce do těsta, aby mi děti všechno tak milované mražené ovoce nesnědly pod rukama.