Teplý zeleninový salát s kuřecím plátkem na tymiánu

Rychlovka
Počet porcí
4

Ingredience

Maso:
2 kuřecí stehenní/prsní řízky
čerstvě mletý pepř
3 snítky tymiánu
šťáva z citronu
lžička medu
olivový olej
česnek
sůl

Příloha:
Zelenina na gril Dione Extra
Dýně hokaido Dione Extra 
slunečnicová semínka
stroužky česneku

 

Související produkt

Postup

  1. Začněte s tím, že si vytvoříte marinádu na maso. Smíchejte med, olej, citronovou šťávu, nasekaný česnek, tymián a pepř. Naložte maso. Já solím, když je maso už udělané
  2. Rozehřejte si troubu na 220°C, nebo gril.
  3. (Pokud máte mraženou zeleninu, připravte si vroucí vodu, do které zeleninu na 1 minutu vložte. Poté nechte okapat.) 
  4. Zeleninu vyskládejte na pečící plech, přidejte neloupané stroužky česneku a zakápněte olejem.
  5. Když máte zeleninu v troubě, je na čase začít s opékáním masa. Opékáme, dokud nám maso hezky nezezlátne. Výhoda stehenního řízku je v tom, že je mnohem šťavnatější než prsní. Proto se mi na tuto přípravu líbí víc.
  6. Dále si lehce opražíme na pánvi slunečnicová semínka. Dávejte pozor, ať se vám nepřipálí.
  7. Upečenou zeleninu dochutíme solí, pepřem a podáváme posypanou slunečnicovými semínky. Maso dosolíme dle chuti a podáváme.

Z blogu Modrá kočka