Špenátový závin

Dezert
Počet porcí
8

Čas přípravy

50min.

Doba vaření

30min.

Ingredience

  • 500g vepřové mleté maso
  • 1 balení listového těsta
  • 1 balení Špenát listový řezaný Dione 400 g
  • 125g sýra mozzarella
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 1 velké rajče
  • 1 cibule
  • strouhanka
  • sůl
  • pepř
  • provensálské koření

Související produkt

Postup

  1. Na rozpáleném oleji zpěníme cibulku, přidáme rozdrcený česnek a špenát listový řezaný Dione, připravený dle návodu na obalu.
  2. Vepřové mleté maso osmahneme na pánvi, osolíme, opepříme, přidáme provensálské koření a lehce ho orestujeme. Poté smícháme orestované maso se špenátem a necháme vychladnout.
  3. Mezitím si rozválíme listové těsto, které pak posypeme trochou strouhanky. Následně na těsto pokládáme vychlazenou špenátovou směs.
  4. Na špenátovou směs poklademe na tenko nakrájené plátky rajčat a tenké plátky mozzarely.
  5. Nakonec všechno zatočíme jako závin, potřeme vajíčkem a dáme zapéct do trouby při 180° C cca 30 min.