Šafránové rizoto s parmazánem a špenátem Dione

Hlavní chod
Počet porcí
4

Čas přípravy

40min.

Ingredience

  • Králičí hřbet
  • ½ balíčku kulatozrnné rýže
  • Vývar
  • Šafrán
  • 1 cibule
  • 400 g listového špenátu řezaného DIONE
  • 2 stroužky česneku
  • strouhaný parmazán najemno a hoblinky na ozdobu
  • bílé víno
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • máslo
     

Související produkt

Postup

  1. Králičí hřbet vykostíme,  maso nakrájíme na kostky a promícháme s olivovým olejem, solí a necháme uležet.
  2. Na pánvi necháme na rozpuštěném másle zesklovatět najemno nakrájenou cibulku a česnek.
  3. Přisypeme rýži a mícháme, aby byla jednotlivá zrnka obalená tukem. Jakmile zrnka rýže jakoby zprůsvitní, zalijeme částí vývaru tak, aby byla rýže ponořená. Přidáme šafrán a vaříme na mírném ohni.
  4. Když rýže vsákne vývar, přilijeme další část vývaru i bílé víno a tímto způsobem pokračujeme asi 20 minut, tedy do doby, kdy rýže změkne. Průběžně, ale intenzívně mícháme.
  5. Mezitím si králičí maso orestujeme na pánvi na másle.
  6. K měkké rýži přidáme orestované králičí maso a špenátové listy Dione, dosolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a necháme již mimo plotýnku dojít. Při podávání sypeme parmazánem.

Autorkou receptu je Eva Doležálková

 Poznámka: Rizoto jsme si oblíbili v Itálii. Protože se zdravě stravujeme, dělám odlehčenou variantu s králíkem a výborným špenátem.