Quiche s Bretaňskou směsí a klobásou

Rychlovka
Počet porcí
4

Čas přípravy

40min.

Ingredience

  • 1 balení Bretaňská směs Dione
  • 30g másla
  • kupované listové těsto
  • 400g choriza nebo čabajky nakrájené na kolečka
  • 2 jarní cibulky
  • 1 stroužek česneku
  • strouhanka z ½ housky
  • 100g polotvrdého sýra-čedar, ementál a 100g mozzarelly
  • 2 velká vejce
  • 250ml smetany ke šlehání
  • sůl
  • pepř

Související produkt

Postup

  1. Troubu zahřejeme na 200 °C.
  2. Na pánvi zahřejeme máslo a opékáme na něm uzeninu a cibulky, najemno nakrájené,  ke konci přidáme česnek.
  3. Odstavíme z ohně a důkladně vmícháme rozmraženou Bretaňskou směs a strouhanku. Jemně rozmixujeme.
  4. Na korpus rovnoměrně nasypeme ½  sýra a klobásovou směs.
  5. Vejce prošleháme se smetanou, solí a pepřem. Směsí přelijeme náplň v korpusu a pečeme 10 minut. Pak snížíme teplotu na 190 °C a dopékáme ještě 25 minut.
  6. Posypeme před podáváním druhou polovinou sýra a mírně zapečeme. Nazdobíme a podáváme.

Autor receptu je Jiří Poslušný z Fryštáku

      Poznámka: Máme rádi jednoduchá a lehká jídla s jemnou
      zeleninkou. A tento koláč miluje celá naše rodina, protože
      je výborný teplý, ale i studený, což ale nikdy nevyjde,
      protože se hned sní.