Mangový dort

Dezert

Ingredience

Na korpus:

  • 250 g hladké mouky
  • 300 g třtinového cukru
  • 350 g najemno nastrouhané mrkve
  • 100 g nasekaných vlašských ořechů
  • 275 ml oleje
  • 4 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička skořice
  • špetka muškátového květu (oříšku)
  • větší špetka himalájské soli
  • 1 lžička citrónové kůry

 

Na krém:

  • 500 g tučného tvarohu
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 250 ml smetany ke šlehání

 

Na mangovou polevu:

  • 500 g manga DIONE
  • 4 plátky želatiny

Související produkt

Počet porcí
10
Čas přípravy
80min.

Postup

  1. Vejce si vyšleháme s cukrem do světlé pěny.
  2. Mouku si s práškem do pečiva a jedlou sodou důkladně prosejeme.
  3. Do vyšlehaných vajíček přidáváme postupně olej. Poté přidáme prosátou směs, skořici, muškátový květ, sůl, citrónovou kůru a nakonec mrkev a ořechy.
  4. Hotové těsto rozlijeme do dvou dortových forem (dno vyložené pečícím papírem a boky vymazané máslem) o velikosti cca 19 cm.
  5. Pečeme na 180 stupňů cca 40 minut.
  6. Mezitím si připravíme krém. V robotu vymícháme tvarohy s cukrem, přidáme šlehačku a šleháme do husté pěny.
  7. Korpus si prořízneme napůl. Spodní díl korpusu promažeme cca ⅓ krému, zbytek použijeme nahoru.
  8. Jednu třetinu manga nakrájíme na malé kousky, zbytek rozmixujeme a dle návodu na obalu želatiny přidáme do manga želatinové plátky. Korpus v dortové formě zalijeme připravenou vychladlou želatinovou směsí a necháme ztuhnout.