Mangová zmrzlina s kokosovým mlékem

Dezert

Ingredience

  • 500 g manga Dione
  • 3 žloutky
  • 120 g cukru krupice
  • 250 ml kokosového mléka Aroy-D
  • 200 ml smetany ke šlehání (min. 30 %)
  • několik kapek vanilkového extraktu

Související produkt

Počet porcí
4
Čas přípravy
30min.

Postup

  1. Mango si necháme povolit. Kousky manga dáme do blenderu a rozmixujeme na pyré.
  2. V robotu si ušleháme žloutky s cukrem, dokud nejsou světlé a nadýchané.
  3. V menším hrnci si svaříme kokosové mléko, smetanu a vanilkový extrakt. Směs pomalu zahříváme těsně pod bod varu.
  4. Do žloutkové směsi zamícháme postupně svařené kokosové mléko se smetanou.
  5. Nakonec vše promícháme s mangovým pyré. Hotovou zmrzlinu vložíme do zmrzlinovače. Pokud nevlastníme zmrzlinovač, zmrzlinu dáme do misky do mrazáku a každých 20 minut promícháme, dokud nám úplně neztuhne.
  6. Před podáváním necháme zmrzlinu chvíli v pokojové teplotě.