Mangová zmrzlina s kokosovým mlékem

Dezert
Počet porcí
4

Čas přípravy

30min.

Ingredience

  • 500 g manga Dione
  • 3 žloutky
  • 120 g cukru krupice
  • 250 ml kokosového mléka Aroy-D
  • 200 ml smetany ke šlehání (min. 30 %)
  • několik kapek vanilkového extraktu

Související produkt

Postup

Mango si necháme povolit. Kousky manga dáme do blenderu a rozmixujeme na pyré.

2) V robotu si ušleháme žloutky s cukrem, dokud nejsou světlé a nadýchané.

3) V menším hrnci si svaříme kokosové mléko, smetanu a vanilkový extrakt. Směs pomalu zahříváme těsně pod bod varu.

4) Do žloutkové směsi zamícháme postupně svařené kokosové mléko se smetanou.

5) Nakonec vše promícháme s mangovým pyré. Hotovou zmrzlinu vložíme do zmrzlinovače. Pokud nevlastníme zmrzlinovač, zmrzlinu dáme do misky do mrazáku a každých 20 minut promícháme, dokud nám úplně neztuhne.

6) Před podáváním necháme zmrzlinu chvíli v pokojové teplotě.