Lososový krém

Polévky

Ingredience

  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • 1 střední cibule
  • 350 g zeleninové směsi Francouzská Dione
  • 1 střední brambora
  • 1 l horké vody
  • 200 g čerstvého lososa + několik kostiček na ozdobu
  • několik snítek kopru
  • černý sezam
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Související produkt

Počet porcí
4
Čas přípravy
30min.

Postup

  1. Na pánev si dáme přepuštěné máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidáme zeleninovou směs, na kostičky nakrájenou bramboru a orestujeme (trvá to cca 5 - 7 minut).
  2. Zeleninu přendáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme cca 5 minut. Poté přidáme na kostičky nakrájeného lososa, osolíme, opepříme a vaříme dalších 10 - 15 minut. Několik zbylých kostiček lososa si na přepuštěném másle orestujeme na pánvi a necháme na ozdobu.
  3. Hotovou polévku přendáme do blenderu a umixujeme do hladkého krému. Polévku servírujeme ozdobenou čerstvým koprem, černým sezamem a opečenými kostičkami lososa.