Jahodová srdíčka

Dezert
Počet porcí
6

Čas přípravy

40min.

Ingredience

Těsto:

  • 150g polohrubé mouky
  • 100g cukru moučka
  • 50g másla
  • 1 vejce
  • 4 lžíce mléka
  • 1 balení kypřícího prášku

Náplň:

Související produkt

Postup

  1. Měkké máslo s vejci a cukrem utřeme do pěny, přidáme mléko a mouku smíchanou s kypřícím práškem.
  2. Těsto urovnáme do vymazané a vysypané formy a pečeme při 180°C cca 20 min.
  3. Mezitím si připravíme náplň: rozmrazené Jahody Dione Extra nakrájíme na drobno, vmícháme do tvarohu spolu se 100g cukru.
  4. Ze zbylé šťávy z jahod, 50g cukru a pudinku uvaříme krém, který necháme trochu vychladnout.
  5. Po 20  minutách vyndáme buchtu z trouby, na teplé těsto namažeme tvaroh s jahodami a nahoru rozetřeme vrstvu z jahodového krému. Dáme zapéct na cca 5 min.
  6. Z vychladlého moučníku vykrajujeme srdíčka.