Hrstková polévka se zeleninou Dione

Polévky
Počet porcí
4

Hotové za

60min.

Ingredience

  • 1 balení Exclusive polévkové Dione 350g
  • 100g fazolí
  • 100g čočky
  • 100g hrachu
  • 100g krup
  • 10 kuliček pepře
  • 4 kuličky nového koření
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce sádla
  • 1 lžíce mouky na jíšku
  • 1 masox nebo koření Vegeta
  • bobkový list

Související produkt

Postup

  1. Luštěniny namočíme do studené vody a necháme přes noc v lednici.
  2. Druhý den přidáme koření a povaříme luštěniny do poloměkka.
  3. Poté přidáme zeleninu Exclusive polévkové Dione, česnek nakrájený na plátky a ještě chvilku povaříme.
  4. Vyjmeme z polévky pepř, nové koření a bobkový list. Dolijeme vodu a zahustíme jíškou, kterou jsme si mezitím udělali ze sádla a hladké mouky.
  5. Nakonec polévku ještě povaříme 5 minut a podáváme. Můžeme ozdobit nakrájenou pažitkou nebo petrželkou. Jako příloha je dobrý chléb opečený na sucho a namazaný máslem.

Autorkou receptu je Kateřina Majlátová z Prahy.

Poznámka: Tato polévka vyvolala vzpomínku na moji babičku.
      Uvařila jsem jí a moc nám chutnala, určitě budu opakovat.